Доступні тайки

09.12.2009
Доступні тайки

Марія Боклащук (ліворуч) заробила в захисті дві штрафні хвилини, зате в нападі реалізувала всі шість кидків. (Фото з архіву «УМ».)

Дві стартові поразки в Китаї, особливо друга, Анголі, болісно вдарили по психіці наших гандболісток. Тож дві наступні зустрічі збірної України в Чжанцзягані зі значно слабшими суперницями виявилися дуже доречними — як з огляду на відновлення впевненості у власних силах, так і для награвання зв’язків. У понеділок підопічні Леоніда Євтушенка погралися в «кицьки–мишки» з командою Таїланду, вчора отримали день відпочинку, а сьогодні відточуватимуть комбінації в матчі з командою Австралії.

Найбільше наших уболівальників порадував не стільки розгром азійських дебютанток чемпіонатів світу, як повернення на майданчик основного гравця середньої лінії Анастасії Подпалової. За 24 хвилини 27–річна українка втілила в голи два кидки з шести. «Звісно, це не дивина, що ми легко здолали Таїланд. Але для виходу до наступного раунду ми маємо покращити свою гру», — сказала легіонерка з румунського учасника Ліги чемпіонів, «Олтхіма».

А от данський наставник суперниць Клаус Боге справді радів кожному голу своїх підопічних: «Ми концентруємося на тому, аби закинути якомога більше м’ячів». Згідно з такою логікою азійки не надто думали про захист, що дозволило навіть нашим голкіперам тричі атакувати їхні ворота — і в одній такій спробі Тетяна Чухно досягла успіху.

Сприятливий для «синьо–жовтих» підсумок побачення з Австралією сумніву не викликає. А от завтра на українок очікує вирішальний бій зі збірною Австрії, в якому нашим потрібно вигравати з різницею у вісім м’ячів.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. Група В

3–й тур. Україна — Таїланд — 41:13 (21:8; Боклащук, Цибуленко (по 6), Борщенко, Шейко (по 5)), Росія — Австралія — 48:8, Ангола — Австрія — 21:28.

Турнірне становище: Росія, Австрія — 6, Ангола — 4, Україна — 2, Австралія, Таїланд — 0.

* * *

Українська чоловіча суперліга. 10–й тур. «Портовик» — «Мотор–ЗДТУ–ЗАБ» — 37:29, «ЗТР» — «Шахтар–Академія» — 46:22, «Динамо» — «Політехнік» — 25:25, «Будівельник» — «Буревісник» — 26:25.

Турнірне становище: «ЗТР» — 20, «Портовик» — 16, «Будівельник» — 14, «Мотор» — 11, «Буревісник» — 9, «Політехнік» — 6, «Динамо» — 4, «Шахтар» — 0.