Янгольська Крупа

04.12.2009
Янгольська Крупа

Плакат ПЕТА із Джоанною Крупою.

У своєму прагненні привернути увагу до знущань над братами нашими меншими організація «Люди за етичне поводження з тваринами» (ПЕТА) нерідко зумисне передає куті меду. Цього разу любителі тварин розгнівили Католицьку лігу США, яка займається захистом католицизму від дискримінації. Віруючих неабияк обурила реклама із зображенням польсько–американської моделі Джоанни Крупи.

Красуня позує оголеною з крильцями за плечима і німбом над головою. На першому постері на білявці з одягу є тільки... великий хрест, яким вона прикриває груди та лоно. На другому Джоанна позує по пояс упівоберта, притискуючи до грудей песика. «Будь ангелом для тварин — завжди бери, ніколи не купуй» — закликають плакати. Таким чином ПЕТА протестує проти зоомагазинів та інших організацій і приватних осіб, які торгують тваринами. Активісти закликають брати домашніх улюбленців із притулків для бездомних собак і котів.

Немає нічого дивного в тому, що такий рекламний трюк розлютив Католицьку лігу, яка виступила із заявою–звинуваченням на адресу ПЕТА в «експлуатації релігійних символів» і назвала організацію із захисту прав тварин «шахраями».

Любителі тварин, звісно, скандалом тільки задоволені — для них це зайвий привід попіаритися. Що ж до Джоанни, то їй, очевидно, байдуже. Адже 30–річна Крупа знімалася в безлічі скандальних фотосесій, а кар’єру фотомоделі починала в журналі «Плейбой». Тепер вона входить до сотні найкрасивіших жінок світу за версією журналу «Максим».