ХРОНІКА

02.12.2009

Футбол

Учора після обіду відбулися вибори президента української прем’єр–ліги. Напередодні свою кандидатуру зняв Ігор Бєланов, який розчарувався у прагненні президентів клубів проводити реформи в футбольному господарстві. Тож на крісло керманича ПЛ претендували нинішній голова Віталій Данилов і президент Асоціації пляжного футболу Сергій Харченко.

За повідомленням сайту «Чемпіон», кандидатуру пана Данилова підтримали 11 власників клубів, один утримався.

Нагадаємо, раніше проти головування у ПЛ Данилова виступав власник «Дніпра» Ігор Коломойський, який, зокрема, організовував судові позови щодо легітимності створення прем’єр–ліги.

* * *

УЄФА відсторонила від обслуговування міжнародних матчів 42–річного українського рефері Олега Орєхова, запідозривши його у зв’язках із футбольною мафією, повідомляють німецькі ЗМІ. У нинішньому сезоні Орєхов обслуговував чотири матчі Ліги Європи, які начебто не підпадають під підозру УЄФА як договірні.

Греко–римська боротьба

Аж шість медалей завоювали українці на «Кубку Хапаранди» у Швеції. Переможцями у своїх вагових категоріях стали Микола Дараган (до 74 кг) і Дмитро Тимченко (96 кг), другі місця посіли Юрій Коваль (55 кг), Олег Крьока (96 кг) і Ігор Дідик (120 кг); «бронза» дісталася Дмитру Пушкову (74 кг).

Баскетбол

НБА. «Юта» — «Мемфіс» — 120:93 (Фесенко «Ю» — 20.11, 11 очок + 5 підб., 2 фоли).

Хокей

НХЛ. «Рейнджерз» — «Піттсбург» — 2:5 (Федотенко «П» — 12.17, «–1»), «Торонто» — «Баффало» — 0:3 (Понікаровський «Т» — 15.03, 2 кидки, «–1»).

Плавання

У Дніпродзержинську відбувся останній етап Кубка України, в якому 300 спортсменів розіграли рекордний призовий фонд — 200 тисяч гривень. За умовами змагань, очки нараховували за успішні виступи впродовж року на п’яти національних стартах і на чемпіонаті світу.

У чоловіків переміг донеччанин Ігор Борисик, який отримав 50 тис. грн. Таку ж суму, але на трьох (по 16 700 грн.), здобули дніпропетровець Денис Дубров та кияни Ян Коновалов і Вадим Лепський.

Серед прекрасної статі однакову кількість балів набрали киянка Дарина Зевіна і харків’янка Дарина Степанюк (отримали по 40 тис. грн.), а «бронзову» позицію й 20 тис. грн. поділили Ксенія Григоренко (Миколаїв), Ганна Євчак (Кіровоград) і Ксенія Скрипель (Харків).

Шахи

Найкращий український гросмейстер, львів’янин Василь Іванчук, заявив, що погарячкував, коли оголосив на минулому тижні, що не буде більше займатися шахами професійно. «Прошу вибачення у своїх шанувальників і колег по зброї за емоції. Тоді я був дуже засмучений поразкою [філіппінцеві], але кидати шахи я не збираюся », — пояснив Іванчук.