Сміттєва блокада–2

Сміттєва блокада–2

Із Тернополя й надалі не вивозять сміття, бо... нікуди. Мешканці села Малашівці, біля якого розташоване головне і єдине сміттєзвалище, знову перекрили в’їзд на нього сміттєвозам. Такого розвитку подій у принципі ніхто не очікував, адже досі вирішення давно наболілої для Тернополя проблеми ніби йшло за планом, а термін дозволу громади села на «прийом» сміття було подовжено принаймні ще на тиждень. За час, що минув після розблокування сміттєзвалища, міська й обласна влада не сиділи склавши руки. Знайдено іншу земельну ділянку під тимчасовий полігон складування побутових відходів із попереднім запаюванням їх у герметичну оболонку. Є домовленість і з Кабміном про безкоштовну передачу області потужної сучасної сміттєсортувальної лінії. Згідно з укладеним раніше меморандумом про взаєморозуміння між владою та сільською громадою вирішено низку важливих соціально–економічних проблем прилеглих до Малашівського сміттєзвалища сіл.

Чорна жорстокість

Чорна жорстокість

Поки пірати з Сомалі активно і практично безперешкодно завойовують акваторію Індійського океану, на іншому, західному, узбережжі Африки виростає загроза не менша, можливо, й страшніша: пірати з Нігерії, які нападають на судна, але не захоплюють їх, а просто грабують. Життя екіпажу для них не має жодної цінності. Черговою їхньою жертвою став балкер «Сільверетта» під прапором Швейцарії та його змішаний українсько–російський екіпаж. Примітно, що, поки пірати захоплювали судно, моряки відчайдушно кликали на поміч нігерійські берегові служби, проте ті їх абсолютно проігнорували. У висліді, за спроби дати відсіч розбійники жорстоко побили моряків, дев’ятеро з яких мають серйозні поранення, а решта чотирнадцять — легші побої. Наступна історія демонструє нове, нігерійське, обличчя піратства.

Мир вам із порно!

Мир вам із порно!

Найскандальніший в Україні суд, що спровокував дискусії про цензуру та доцільність роботи Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, закінчився нічиєю. 26 листопада в Окружному адміністративному суді м. Києва Комісія та письменник Олесь Ульяненко досягли мирової угоди. Цю інформацію «УМ» підтвердив сам письменник. «Вони підвелися і сказали: «Ми пропонуємо мирову угоду». Я не відмовився, бо суд дотягнувся до маразму», — повідомив він газеті.

Село без голови

Село без голови

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Колишній керівник громади села Червоне Сумського району і його подільник (депутат сільради цього ж населеного пункту. — Авт.) за вимагання хабара у розмірі 150 тисяч гривень тепер сидітимуть за ґратами. Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Сумської області, засудивши на п’ять років позбавлення волі 27–річного голову та його однолітка, депутата цієї ж ради. Їх звинуватили у зловживанні службовим становищем, а саме — вимаганні хабара від підприємців в обмін на сприяння в отриманні земельної ділянки під будівництво автозаправної станції.

На Сихів — за 30 хвилин

На Сихів — за 30 хвилин

1 грудня у перше плавання запустили так званий рейковий автобус. Цьому диву техніки значно ближче до поїзда, ніж до автобуса, але залізничники — народ підневільний: написано «автобус», то автобус. Хоча лунає й інша назва — рейкове маршрутне таксі. Як би там не було, але автобус на рейках об’єднає найбільший спальний район Львова Сихів, Привокзальну та віддалене Підзамче.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тіціан із підземелля

Тіціан із підземелля

Картину, яку досі виставляли в експозиції Одеського музею західного і східного мистецтв під назвою «Робота невідомого художника», фахівці визнали одним із шедеврів світового живопису пензля італійського художника епохи Відродження Тіціана Вечелліо. Як розповів «УМ» директор музею Володимир Островський, «Портрет венеціанського дожа Джіроламо Пріулі» мистецтвознавці виявили випадково, коли завершували ревізію найцінніших полотен, що зберігаються в музеї. На те, що твір написано давно, явно вказував одяг сучасника, який позував перед невідомим художником.

Дим солідарності

Дим солідарності

Не всім подобається показовий суд над 89–річним американським українцем Іваном Дем’янюком, якого звинувачують у винищенні євреїв у нацистських концтаборах. На початку цього тижня, у вечір понеділка, група активістів націоналістичної організації «Український автономний спротив» влаштувала «ненасильницьку атаку» на посольство Німеччини в Києві. З вигуками «Свободу Івану Дем’янюку!» та «Геть поліцейську державу!» хлопці зв’язали ручки вхідних дверей до посольства ланцюгом із замком, а потім розкидали перед посольством димові шашки.

Всі статті рубрики