Нехай вона собі працює

01.12.2009

Партія регіонів не бачить зараз можливостей для позитивного голосування за відставку уряду, тому не вважає за потрібне розкручувати цю тему. Відповідну заяву зробив віце–спікер–«регіонал» Олександр Лавринович. «У нас сьогодні немає більшості в парламенті, тому на сьогоднішній день це питання для розгляду в парламенті є неактуальним», — сказав заступник Литвина вчора на брифінгу після погоджувальної ради. Водночас Лавринович наголосив: Партія регіонів і надалі засуджує Тимошенко за те, що уряд не виконує закон про підвищення соціальних стандартів і не припиняє збір підписів за відставку Кабміну.

БЮТ однаково вперто не виконує закон про підвищення соціальних стандартів і з таким же запалом наполягає на тому, щоб парламент виділив мільярд гривень на боротьбу з грипом.

Учора на погоджувальну раду прийшов Володимир Литвин, який раніше запевняв, що йде у відпустку. Він перервав виборчі тури, «щоб притишити політичне протистояння, яке скоро буде зашкалювати». Принаймні так спікер–«відпускник» виправдовувався перед журналістами. Як інформує агенція УНІАН, Литвин розповів, що два дні працюватиме в Брюсселі, а з середи знову піде у відпустку.

Цього сесійного тижня парламент може розглянути зміни до закону про вибори Президента. Віце–спікер Лавринович спрогнозував, що «це викличе дуже серйозне збурення у сесійній залі».