Аллах послав дощі

Аллах послав дощі

Учора більше двох мільйонів прочан зібралися в районі гори Арафат, за 25 кілометрів від священного міста мусульман Мекки, на головний обряд щорічного хаджу «вукуф» — великого стояння. Воно тривало до заходу сонця. Цьогорічний хадж відбувається в екстремальних умовах — до «свинячого грипу» додалися дуже складні погодні умови, тому багато охочих (приблизно 40 відсотків, як стверджує Бі–Бі–Сі) відмовилися від поїздки до Саудівської Аравії.

Купання в морі не охолоджує запал

Купання в морі не охолоджує запал

«УМ» минулого року вже розповідала про швейцарського пілота–відчайдуха Іва Россі, який підкорює небо на власноруч сконструйованих крилах. Він потрапив до Книги рекордів Гіннесса як перша у світі особа, яка 24 червня 2004 року здійснила чотирихвилинний політ на крилі розмахом два метри з чотирма мініатюрними реактивними двигунами. 26 вересня минулого року Ів Россі став першою у світі людиною, яка перелетіла на цьому крилі через Ла–Манш.

Вашингтон відмовився підписати конвенцію про заборону протипіхотних мін

Вашингтон відмовився підписати конвенцію про заборону протипіхотних мін

США укотре відмовилися підписати Оттавську конвенцію від 1977 року про заборону використання та виробництва протипіхотних мін, повідомляє «Євроньюз». Представник Держдепартаменту пояснив: «Ми не могли підписати конвенцію, оскільки й надалі існують специфічні воєнні обставини, за яких використання протипіхотних мін є законним».

Баррозу підшукує 25 «нових мітел»

Баррозу підшукує 25 «нових мітел»

Триває процес оновлення керівного складу Євросоюзу, який здійснюється відповідно до нової Конституції ЄС — Лісабонської угоди. Два з 27 портфелів «європейського уряду» — Єврокомісії — вже в нових руках. Португалець Жозе Мануель Баррозу залишився на чолі ЄК на другий термін, а представниця Великої Британії Кетрін Ештон очолила МЗС Євросоюзу. Тепер Баррозу має розподілити комісарські посади серед висуванців інших 25 країн — членів ЄС (кожна країна має право делегувати до Єврокомісії одного комісара). Баррозу вчора розпочав відповідні консультації. Новий склад Єврокомісії має бути оголошений наступного тижня, а затвердить його Європарламент 20 січня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики