Пані Робін Гуд ХХІ століття

26.11.2009

Навіть у капіталістичному суспільстві, навіть у Німеччині, де дотримання букви закону — справа всіх і кожного, є місце нетиповим людяним подвигам в економічній царині. До 22 місяців ув’язнення умовно засудили в Бонні банківську працівницю, яка отримала прізвисько «пані банкір Робін Гуд». Як повідомляє агенція «Франс пресс», 62–річна жінка перекидала гроші багатих клієнтів банку на рахунки людей, що мали великі борги.

Загалом добра фрау здійснила за період із грудня 2003–го по лютий 2005 року 117 незаконних трансакцій на загальну суму 7,6 млн. євро. Коли фінансове становище клієнтів, які отримали несподівану допомогу, поліпшувалося, «банкір Робін Гуд» повертала «позичене» законним власникам. Але, ясна річ, вирішити проблеми з грішми вдалося не всім, тож загальний збиток від дій працівниці склав близько 1,1 млн. євро.

Достатньо м’який вирок у суді Бонна пояснили тим, що жінка діяла суто з альтруїстичних міркувань і не мала власної вигоди. Також Феміда взяла до уваги той факт, що через судовий розгляд добра пані втратила роботу.

До речі, це не перший випадок «робінгудства» банківських працівників у Німеччині. Так, високопоставлений менеджер Sparkasse Tauberfranken допоміг незаможним за рахунок багатих клієнтів на 2,8 млн. доларів. І суд виписав йому не умовне покарання, а майже три роки справжньої тюрми.