Улюблені страви праправнуків
Зараз у Львові мешкають спадкоємці Івана Франка — Галущаки. «Коли бабця — Ольга Франко — готувала, ми, онуки, їй допомагали, — розповідає «УМ» 58–річна Любов Мирославівна Галущак. — Бабуся до 91 року куховарила. Любила робити борщі, вареники, голубці, котлети. На кожне свято в нас було три–чотири торти, спечених бабусею». Пані Люба і зараз наслідує куховарство Ольги Франко. Наприклад, борщ «підбиває» картоплею: варить у страві кілька бульб, виймає, а потім тре на тертушку — щоб загустити страву, проте не видавати присутність у ній картоплі. Індичку чи курку правнучка Каменяра, як і бабуся, начиняє сумішшю з перемеленої печінки та булки, яйця та підсмаженої цибулі. Якщо начинка рідка, додає у неї трохи манки, усе солить, перемішує, начиняє птицю і зашиває.