ХРОНІКА

21.11.2009

Футбол

В опублікованому вчора новому рейтингу ФІФА збірна України посідає 24–те місце, опустившись на дві сходинки в порівнянні зі списком місячної давнини. Наші кривдники греки — на 12–й позиції (+4). На чільних щаблях рейтингу розташувалися Іспанія, Бразилія, Голландія, Італія, Португалія, Німеччина, Франція, Аргентина, Англія, Хорватія.

* * *

УЄФА опублікувала рейтинг європейських збірних, згідно з яким 7 лютого наступного року в Варшаві проведуть жеребкування груп відбіркового турніру Євро–2012. .До десятки найкращих увійшли: Іспанія, Німеччина, Голландія, Італія, Англія, Хорватія, Португалія, Франція, Росія, Греція. Україна, яка має статус господаря і не братиме участь у кваліфікації, посідає 19–й рядок.

* * *

Футбольна асоціація Ірландії звернулася до Міжнародної федерації з проханням переграти матч «плей–оф» чемпіонату світу з французами в Парижі. Нагадаємо, господарі забезпечили собі поїздку до ПАР, забивши вирішальний м’яч після гри Анрі рукою. Але представники ФІФА відкинули цю пропозицію, заявивши, що рішення, прийняті арбітром на полі, є остаточними.

А от популярна британська букмекерська контора «Вільям Хілл» заявила, що поверне гроші всім, хто робив ставки на прохід на «мундіаль» збірної Ірландії, адже на підсумок двобою вплинула груба помилка судді.

Футзал

Кубок УЄФА. Елітний раунд. Група С (Пардубіце, Чехія). 1–й тур. «Хрудім» (Чехія) — «Тайм» (Україна) — 2:4, «Інтерв’ю» (Іспанія) — «Пунтар» (Словенія) — 3:0.

До «фіналу чотирьох» виходить лише переможець квартету. Учора ввечері львів’яни грали вирішальний матч у групі з мадридцями, які є чинними володарями головного клубного трофею Європи.

Баскетбол

Жінки. Єврокубок. Група К. «Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Динамо» (Київ) — 64:61 (Дубровіна (21) — Бовикіна (16)).

Турнірне становище: «Дніпро» — 1 перемога/1 поразка, «Железнічар» (Боснія і Герцеговина) — 1/0, «Динамо» — 0/1.

* * *

Чоловіки. Кубок української суперліги. Група А. «Ферро» — «Пульсар» — 93:56, «Грифони» — «Політехніка» — 75:69.

Турнірне становище після 3 турів: «Ферро» — 6, «Політехніка» — 5, «Пульсар», «Грифони» — 4, «Говерла» — 2 (2).

* * *

НБА. «Сан–Антоніо» — «Юта» — 83:90.

Український центровий Кирило Фесенко вийшов у стартовій п’ятірці гостей, але за 11 хвилин на майданчику зробив лише одне підбирання, не набравши жодного очка. Наразі «джазмени», маючи по шість перемог і поразок, посідають дев’яте місце в Західній конференції.

Хокей

НХЛ. «Оттава» — «Піттсбург» — 6:2 (Федотенко «П» — 15 хв., 1 кидок, «0»), «Кароліна» — «Торонто» — 6:5 Б (Понікаровський «Т» — 18.09, 1+1, 3 кидки, «0»).