Бронзовий присмак

21.11.2009
Бронзовий присмак

Леся Калитовська (праворуч) знову з бронзовою відзнакою. (Фото з сайту Cyclingnews.com.)

Під завісу осені, коли більшість літніх видів іде на перерву, велосипедний спорт змінює обличчя — замість майстрів шосейних гонок на авансцену виходять трековики. Із жовтня по січень вони змагаються на чотирьох етапах Кубка світу — по одному старту щомісяця: в Манчестері (Англія), Мельбурні (Австралія), Калі (Колумбія) й Пекіні (Китай). А увінчає сезон березневий чемпіонат світу в Копенгагені.

Із першого турніру на Туманному Альбіоні українські велотрековики привезли три бронзові медалі. Відзначалися винятково чоловіки: Віталій Щедов — в індивідуальній гонці переслідування, Сергій Лагкуті — у скретчі, а квартет — у командній гонці переслідування. Ці успіхи дозволили «синьо–жовтим» посідати 13–те місце в Кубку націй серед 36 держав–учасниць.

До Південної півкулі 11 наших спортсменів вирушили за тиждень до старту другого етапу. Позавчора, в перший день змагань у Мельбурні, двоє з них зійшли на «бронзову» сходинку п’єдесталу. Кримчанин Щедов повторив свій успіх попереднього турніру в тому ж індивідуальному переслідуванні на 4 км. Відзначилася в цій дисципліні й бронзова призерка Олімпіади–2008 Леся Калитовська, яка мешкає на Львівщині, але представляє Луганщину.

Позавчора в фіналах змагалися ще четверо українців. У скретчі Ірина Шпільова з Хмельниччини та Ганна Нагірна з Миколаївської області показали п’ятий і 13–й результати відповідно. У спринті ще одна луганчанка, Любов Шуліка, розташувалася на дев’ятій позиції, а кримчанин Роман Кононенко в гонці за очками на 30 км виявився аж 19–м.

Учора ввечері роздача медалей на Зеленому континенті продовжилася, а завершуються змагання сьогодні.