Чорний вхід до Дядька Сема

Чорний вхід до Дядька Сема

Справжній скандал по–американськи розгортається навколо амбасади США в Києві. Двоє її співробітників викриті як ключова ланка у міжнародному злочинному угрупованні, яке займалося переправлянням нелегалів до США та натуралізацією їх на місці. Усе почалося в самих Штатах, де Федеральне бюро розслідувань (ФБР) викрило «контору», яка продавала нелегальним мігрантам за три тисячі доларів водійські права — основне посвідчення особи в США. Після цього нелегал жив практично на правах законного громадянина Сполучених Штатів. Як виявило ФБР, багато з нелегалів, які таким чином «примазалися» до американського вирію, потрапили туди за візами, виданими посольством США в Києві.

«Ласкаво просимо до Чорнобиля!»

«Ласкаво просимо до Чорнобиля!»

Давно відомо те, що для одних — катастрофа, біда і страшні спогади, для інших — «Найунікальніші місця у світі, які варто відвідати». У статті під такою назвою в авторитетному бізнес–журналі «Форбс» з’явилася інформація про «Екологічні тури до Чорнобиля». У Києві легально турфірми надають іноземцям екскурсійні послуги не те що до тридцятикілометрової, а навіть і до десятикілометрової зони, з можливістю подивитися на саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком із відстані ста метрів. Знуджені мешканці заможних країн радо погоджуються, тим більше що ціна такої екскурсії — від 170 до 420 доларів, залежно від чисельності групи. Екскурсії користуються попитом, поїздки розплановані на рік наперед, від трьох до 15 рейсів на місяць.

Маля врятували, а маму — ні

Маля врятували, а маму — ні

Маленькій крихітці ще й двох тижнів не виповнилося, а вона вже залишилася без мами. Молода донецька породілля, у якої було виявлено вірус А/Н1N1/, після лікування у відділенні інтенсивної терапії Донецького обласного клінічного територіального медичного об’єднання (ДОКТМО) померла.

Паличку Коха не приховаєш

Паличку Коха не приховаєш

Батьки учнів гімназії №13 про небезпечний інцидент дізналися під час лекції фтизіатра, куди їх терміново запросили, незважаючи на оголошений у країні карантин. Спочатку лікарка розповіла про небезпеку, що таїть у собі паличка Коха, а потім педагоги озвучили приголомшливу новину: вчителька російської мови півтора місяця викладала профільний предмет, будучи хворою на відкриту форму туберкульозу.

Снігові люди існують

Снігові люди існують

Вони закохані у сніг. Щороку перечікують літо, з нетерпінням позираючи на лижі чи сноуборди в кутку балкона. І в очікуванні зими дивляться «своє» відео. Екстремальні фільми — це спорт і розваги одночасно. Кадри з карколомними стрибками на лижах та сноубордах зі скель чи крутих схилів із задоволенням дивляться навіть пасажири київського метро. Таке відео дуже видовищне і дороге — світові бренди і найкращі саундтреки, які потім стають хітовими. Екстремальне кіно знімають роками, адже це неймовірно витратний і трудомісткий процес. Так, наприклад, найгучнішу минулорічну прем’єру — стрічку That’s It. That’s All — знімали 2,5 року в найкрасивіших місцях планети: Австралії, Новій Зеландії, Японії, на Алясці та на льодовиках Європи. Але і результат вражає. Тільки пошукові системи видають більше мільярда (!) згадок про цей фільм.

Важкі діти інтернету

Важкі діти інтернету

Ідею слідкувати за школами у Львові мали реалізувати ще минулого року, однак тоді не вистачило фінансування. Нині ж депутати Львівської міської ради вирішили дофінансувати на 1,5 мільйона гривень ті пункти «Комплексної програми протидії злочинності», на які не вистачило коштів минулоріч, а саме: ремонт дільничних пунктів міліції та впровадження відео­спостереження за школами. Як пояснив кореспонденту «УМ» автор ідеї встановлення камер депутат Ігор Микитин, на меті — запобігти злочинам саме на ділянках біля шкіл, позаяк там надвечір часто збираються підлітки з не дуже законними намірами. «У середині будівлі за порядком слідкуватиме адміністрація школи, там встановлювати камери спостереження незаконно», — пояснив пан Микитин.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вони співають

Вони співають

В Українському домі позавчора дали старт дитячому конкурсу «Євробачення–2009». Хоча самі пісенні змагання заплановані на суботу, на сцені Українського дому учасники та гості конкурсу зібралися, щоб познайомитися, представити себе та свої пісні. Відкрила Тиждень дитячого «Євробачення» Прем’єр–міністр України Юлія Тимошенко. Вона сказала, що кожен з учасників (а їх цьогоріч тринадцятеро) приїхав до Києва зі своєю мрією, відтак побажала дітям здійснення цих мрій. Як зазначив президент НТКУ Василь Ілащук, це вже сьомий Дитячий пісенний конкурс «Євробачення». «Коли співають діти, відступають негаразди, хвороби, зупиняються війни, — каже він. — Ми щасливі від того, що діти з усієї Європи зібралися, щоб заспівати пісню нашого майбутнього. Від імені всіх українців я дякую учасникам конкурсу, членам делегацій, що вони приїхали до нас. Ми зібралися однією дружною родиною, яка буде протягом тижня співати».

Леніна «охрестили»

Леніна «охрестили»

Спасителя зображено на кам’яному Пам’ятному хресті, тільки–но спорудженому на головній площі наддніпрянського міста — площі Перемоги — за кілька десятків метрів від пам’ятника Ульянову–Леніну. Меморіал зі згаданим хрестом уже освятив єпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ Київського патріархату Федір. Як відомо, згідно з православними канонами, хрест є своєрідним прапором перемоги Христової над гріхом і смертю. Та чи справді подоланий гріх за умов вимушеного «сусідства» одного з символів віри з уособленням войовничого безбожництва, власне, за переконаннями багатьох віруючих людей, із самим Антихристом? Тим паче що пам’ятник Леніну в Кременчуці — один із найбільших в Україні (сама лише скульптура без постаменту сягає шести з половиною метрів).

Всі статті рубрики