Джой ДіМайо: Українські фани чекали нас 30 років

10.11.2009

Щоб не прогоріти з квитками і не зірвати заходу, як це було на «Свіржі» і «ПроРоці» цього літа, організатори фестивалю Global East вирішили готуватися ґрунтовно і заздалегідь. Global East — це один із найновіших і найдорожчих рок–фестивалів в Україні. 1–2 серпня цього року «свято важкої музики» стартувало на київському стадіоні «Чайка». У 2010 році 3–4 вересня організатори спечуть другий роковий млинець. Програма дійства ще до кінця не відома, однак квитки на фест активно продають за чималу суму як на любителів хеві–метал — від 300 до 350 грн. Дмитро Хлевінський, директор Global East знає секрет фестивального успіху: дати доторкнутися меломанам до хедлайнера і впродовж року регулярно нагадувати, що Global East відбудеться і на країну чекає «повний відрив голови».

На ці вихідні Дмитро Хлевінський разом і компанією Global Promotion презентували першого і найкрутішого учасника рок–фестивалю. На презентацію до Києва з Нью–Йорка прилетів бас–гітарист відомого гурту Manowar Джой ДіМайо. «Я дуже радий побувати в Україні і виступити вперше на Global East. У Manowar є давня мрія — дати концерт у кожній країні світу. Ми давно хотіли приїхати в Україну та ніяк не могли вийти на потрібних людей. Я особисто з українцями знайомий із дитинства. Виріс у інтернаціональному районі Нью–Йорка. В Америці українці досить відомі й шановані», — каже на прес–конференції Джой ДіМайо. Особливість Manowar — ніколи не повторюватися і не робити однакових шоу. «Для мене не важливо, в якій країні виступати. Мною рухає бажання піднятися на сцену і зіграти класний хеві. Після виступу я обов’язково випиваю і знайомлюся з дівчатами. Наскільки я знаю, ми єдина «металічна» група, яка коли–небудь приїздила в Україну. Цього літа ми побували на шести хеві–метал фестивалях у Європі. На наші шоу розкуповували квитки 40 тис. фанів Manowar. Я знаю, що у вас шанувальників не менше. Вони чекали на нас 30 років. Залишилось потерпіти до осені. Я не бачу причин, щоб в Україні не міг відбутися один із найбільших рок–метал–фестивалів у світі», — додає Джой.

Київський виступ Manowar зніматимуть на кілька камер, звідси можна зробити висновки, що відео з Global East увійде до одного з наступних DVD колективу. Найгучніша американська група, яка ще з 80–х років веде боротьбу за «справжній метал», клянеться, що ніколи не стане комерційною. «Якщо б ми хотіли заробляти гроші, то грали б як Бон Джові», — каже музикант.

За словами організаторів, на Global East виступатимуть представники важкої музики із 16 країн світу і одна українська команда. Щомісяця компанія Global Promotion на безкоштовних концертах у клубі «Бінго» обіцяє презентувати по два учасники.