ХРОНІКА

10.11.2009

Плавання

На другому етапі Кубка світу в 25–метрових басейнах, що відбувся в Москві, українці здобули дві медалі. Молода киянка Дарина Зевіна виграла фінальний заплив на 50 м на спині, а кримчанин Ігор Борисик став другим на стометрівці брасом.

Регбі

Слобожанці під орудою Валерія Кочанова вп’яте стали чемпіонами країнами.

Українська суперліга. Фінал (другий матч). «Кредо–63» (Одеса) — «Олімп» (Харків) — 15:18 (перша гра — 6:20; рахунок серії до двох перемог — 0:2).

Гандбол

Європейський Кубок виклику. Жінки. 3–й раунд. «Терамо–2002» (Італія) — «Дніпрянка» (Херсон) — 31:27, 30:23.

Теніс

Українець Сергій Стаховський отримав серйозну травму на престижному хардовому турнірі серії «Мастерз» у Парижі. Здолавши в першому колі кваліфікації француза Оуанну (7:6, 3:6, 7:6), у наступному раунді киянин зустрівся зі ще одним господарем кортів — Арно Клеманом. За рахунку 6:5 у першій партії на користь Стаховського Сергій подавав і сильно потягнув спину. Відтак Стах зміг залишити майданчик лише в інвалідному візку. Сьогодні найкращий український тенісист має пройти обстеження в клініці у Відні.

* * *

В опублікованому вчора рейтингу АТР Стаховський посідає 58–й рядок — він опустився на чотири позиції порівняно зі списком тижневої давнини. Ілля Марченко піднявся на 22 сходинки й тепер 120–й, а Олександр Долгополов — 136–й.

У першій сотні жіночого табелю про ранги троє наших: Катерина Бондаренко залишилася 29–ю, її сестра Олена — 33–тя (–1), Вікторія Кутузова — 89–та (+1).

* * *

20–річна бельгійка Яніна Вікмайєр (18–й номер світового рейтингу) та її 29–річний співвітчизник Ксав’є Маліс (95) дискваліфіковані на один рік за порушення антидопінгових правил. Півфіналістка відкритого чемпіонату США–2009 тричі не повідомляла про місце свого перебування, а Малісс не прийшов на здачу тесту.

Фехтування

На юніорському чемпіонаті Європи, що завершився в Оденсе (Данія), українська збірна здобула по дві срібні й бронзові медалі, посівши в загальному заліку сьоме місце. В особистих змаганнях Євген Макієнко став другим серед шаблістів, а Анфіса Почкалова — третьою серед шпажисток. Ще дві нагороди принесли наші майстри шаблі в командних турнірах: хлопці — «срібло», дівчата — «бронзу».

Баскетбол

НБА. «Портленд» — «Міннесота» — 116:93 (Печеров «М» — 13.42, 4 очки + 2 підбирання + 1 передача, 3 фоли), «Юта» — «Сакраменто» — 99:104 (Фесенко «Ю» — 5 хв., 2 + 1 підб., 1 фол), «Міннесота» — «Міллуокі» — 72:87 (Печеров — 24.37, 2 + 9 підб. + 1 пер., 4 фоли).

Шахи

Після чотирьох турів «Меморіалу Михайла Таля» в Москві українці Василь Іванчук і Руслан Пономарьов набрали по два очки й ділять місця з четвертого по сьоме. Минулого уїк–енду львів’янин і киянин зіграли між собою внічию, крім того, Іванчук розійшовся миром з росіянином Свідлером та угорцем Леко, а Пономарьов — з індійцем Анандом і вірменином Ароняном. Лідирує ж із трьома балами в активі росіянин Володимир Крамник.