«Прокатка» боєм

10.11.2009
«Прокатка» боєм

Ганна Задорожнюк і Сергій Вербилло в Японії стали шостими. (Фото Рейтер.)

Трохи більше двох місяців залишається до старту зимових Олімпійських ігор у Ванкувері, тож провідні фігуристи планети повним ходом проводять обкатку своїх програм на офіційних змаганнях. Найсильніші виступають на турнірах серії «Гран–прі». Причому кому й куди їхати, вирішує Міжнародний союз ковзанярів (ISU).

Тиждень тому в Китаї наша головна олімпійська надія — спортивна пара Тетяна Волосожар і Станіслав Морозов — посіла третє місце, а танцюристи Ганна Задорожнюк і Сергій Вербилло виявилися четвертими. На черговому «Гран–прі», що відбувся минулого уїк–енду в японському Нагано, від України виступав лише танцювальний дует.

У перший день в обов’яз­ковому танго 25–річні кияни показали п’ятий результат, а в суботу в оригінальному танці в народному стилі набрали четверту суму балів. Утім Ганну й Сергія «підвела» довільна програма — шосте місце в неділю визначило і їхню підсумкову позицію серед десяти дуетів. Перемогли ж американці Меріл Дейвіс і Чарлі Уайт.

Тим часом на менш престижному турнірі в німецькому Дортмунді наші танцюристи Руслана Юрченко й Олександр Любченко здобули «бронзу».

Кількома днями раніше основний український «одиночник» Антон Ковалевський, якого через низький рейтинг не допускають до «Гран–прі», здобув «срібло» на змаганнях в Австрії. Киянин розташувався одразу за чемпіоном Європи–2007 — чехом Томашем Вернером.