«Риба» шукає, де льоду більше

10.11.2009
«Риба» шукає, де льоду більше

30–річний Юрій Наваренко поїхав із Києва грати до Вітебська. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Те, що керівництво київського «Сокола» впродовж усього року ніяк не може розрахуватися з гравцями, знають уже всі не байдужі до українського хокею люди. Самі ж хокеїсти тривалий час намагалися не виносити цю тему на обговорення, сподіваючись, що таки отримають зароблене. Утім боси «Сокола» так і не достукалися до основного спонсора клубу — донецького олігарха Сергія Тарути. І гравці, утомившись грати на голому ентузіазмі, почали шукати нові місця роботи.

Одразу кількох наших досвідчених виконавців запросили до клубів білоруської екстраліги. Так, захисник Юрій Наваренко й нападник Артем Гніденко повернулися до «Вітебська», оборонець Олег Благий — до гродненського «Німана». А Дмитро Толкунов уперше виступатиме в «Юності». Крім того, головний тренер мінчан і збірної України Михайло Захаров намагається переманити до лав «Юності» найкращого бомбардира «Сокола» поточного сезону — форварда Сергія Варламова.

У далекі краї зібрався й форвард Сергій Харченко. У казахстанському «Бейбарисі» (Атирау) він приєднається до своїх земляків — воротаря Вадима Селіверстова й братів Борисенків. У цю ж азійську державу їде й Благий–молодший, Роман, — він спробує свої сили в «Горняку».

Цілком можливо, що залишить рідне місто ще й 34–річний захисник Сергій Климентьєв. Віце–капітана «Сокола» прагне бачити у своїй команді — підмосковному «Витязі» — канадський тренер українського походження Майк Крушельницьки. Та поки що Клим сподівається на поліпшення ситуації й залишається в Україні.

 

ТАБЛО

Товариські матчі. Румунія (доросла) — Україна (U–20) — 7:2, 5:2; «Сокіл–2» — юніорська збірна України (U–18) — 15:3, 7:2 (грали в Херсоні).

* * *

Свою шосту шайбу в сезоні українець Олексій Понікаровський закинув у ворота фіналістів Кубка Стенлі — «червоних крил». «Торонто» вперше в чемпіонаті виграло двічі поспіль і залишило 15–те місце Східної конференції — тепер останньою є «Кароліна».

НХЛ. «Торонто» — «Детройт» — 5:1 (Понікаровський «Т» — 14.16, 1+0, 1 кидок, «+1», 2 хв. штр.), «Сан–Хосе» — «Піттсбург» — 5:0 (Федотенко «П» — 13.53, «–2»), «Кароліна» — «Торонто» — 2:3 (Понікаровський «Т» — 16.02, 0+1, 2 кидки, «0»).