Коротше їдеш — швидше будеш

07.11.2009

Новим шляхопроводом на вулиці 20 років Перемоги поїхали перші автівки. Відкриття цього руху міський голова Геннадій Мінаєв назвав найбільшою подією року для Сум. І недарма, адже цей об’єкт почали будувати ще двадцять років тому.

Пряме сполучення двох великих мікрорайонів обласного центру було закладене в генеральному плані розвитку міста. Утворення нової гілки транспортного зв’язку мало створити зручні під’їзди до різних об’єктів, зокрема — центральної міської клінічної лікарні. Тоді, у 1989–му, міст спорудили майже на 80 відсотків. Але з різних причин будівництво законсервували. І цього року Сумам довелося не тільки добудувати шляхопровід, а й реконструювати дороги, які він мав об’єднати. Вартість робіт становить майже 56 мільйонів гривень. А що з грошима сутужно, то будівництво вирішили вести у дві черги. Перша нині завершена.

Для побудови наступної знову потрібні кошти. Але з 13 мільйонів, передбачених на це будівництво Кабміном, виділено менше п’яти. Міський голова сподівається, що решта грошей теж надійде.