НОВИНИ ПЛЮС

07.11.2009

Сектор газу

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» вчора розрахувався з російським «Газпромом» за газ, поставлений в Україну в жовтні. Про це під час наради на Маріупольському металургійному комбінаті повідомила Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко. «Сьогодні шосте число, і ми розрахувалися за газ своєчасно, згідно з контрактами», — сказала глава уряду.

Раніше вона заявляла, що Президент Ющенко перешкоджає наданню грошей на оплату російського газу. Той, у свою чергу, казав, що єдиним джерелом для такої оплати може бути лише кредит МВФ.

Кандидати

Учора — в останній можливий день подачі документів до ЦВК — свої «пакети» для участі у виборах Президента принесли мер Ужгорода Сергій Ратушняк та лідерка ПСПУ Наталія Вітренко.

Трохи червоний день календаря

Сьоме листопада — радянський День Великої Жовтневої соціалістичної революції — досі є найбільшим святом для кожного десятого громадянина України (9,9%). Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова. Ще понад чверть респондентів (27%) називають річницю Жовтневої революції в Петрограді таким самим святом, як і нинішні офіційні свята України. Для половини населення України (51%) цей день є звичайним днем, а 7,4% респондентів сприймають цей день як день пам’яті жертв комуністичних репресій. Решта опитаних не визначилися з відповіддю.

У Центрі Разумкова зазначають, що за останні сім років помітно знизилася кількість тих, хто вважає 7 листопада святом. Адже в 2002 році 16,3% респондентів вважали цей день найбільшим святом, а 35% — таким самим, як і нинішні офіційні свята.