Вона — інфікована

Вона — інфікована

Лік загиблих від «свинячого» грипу наближається до першої сотні, а український народ і досі не відчув у діях влади впевненості, як із цим боротися. Очевидно, це відчуття прийде не скоро. Принаймні для тих, хто першими потрапив «під обстріл», як стверджує Мінохорониздоров’я, «свинячого» грипу, але дізнався про це з вуст влади вже після того, як втратив родича, знайомого чи просто сусіда.

СИМПТОМатематика

СИМПТОМатематика

З огляду на те, що серед українців шириться багато неточної інформації стосовно нового пандемічного грипу, міністр охорони здоров’я України Василь Князевич відповів на «епідемічні» питання, які сьогодні найбільше цікавлять суспільство. Як цитує міністра прес–служба МОЗу, ситуація у країні дійсно складна, але нагнітання настроїв лише погіршують її.

Страх розженуть дзвони

Страх розженуть дзвони

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На війні, як відомо, всі засоби хороші. Хтось бореться з епідемією за допомогою профілактичних лікарських засобів, хтось — часником і лимонами, а дехто пропонує й зовсім нетрадиційні методи. У Тернополі, де багато церков (понад тридцять!), запропонували полікуватися дзвоновою терапією: настоятель місцевого Духовного центру на честь Данила Галицького отець Анатолій Зінкевич звернувся до священиків усіх конфесій, щоб одночасно калатати в усі церковні дзвони і таким чином очистити місто від хвороботворних бактерій.

За часник відповісте!

За часник відповісте!

Поки налякані українці, намагаючись захиститись від небезпечного грипу, згрібають із полиць магазинів цибулю, часник та лимони, бізнесмени чи не втричі підняли ціни на ці продукти. Як уже повідомляла «УМ», часник та лимони подорожчали до 30 гривень за кілограм, а в окремих регіонах — навіть до 55.

А ЩО В СУСІДІВ?

А ЩО В СУСІДІВ?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У сусідній Росії на сьогодні клінічно підтверджено 3 тисячі 122 випадки грипу А/H1N1. Через «свинячу» заразу 14 людей уже померло. Як запевняють російські лікарі, 6% хворих переносять вірус грипу у важкій формі, чверть із них потребують інтенсивної терапії. Місцеві ж чиновники стверджують: Росія належить до країн із помірним рівнем захворюваності, повідомляє УНІАН.

Грип? На нари!

Грип? На нари!

Віяння часу в будівлі уряду — марлеві пов’язки. Щоправда, цей атрибут масової паніки осені 2009 року в будинку на Грушевського вчора носили лише охоронці, і то, мабуть, лише з огляду на наказ. Натомість серйозні міністри та заклопотана преса лише весело обмінювалися анекдотами на теми «свинячого» грипу. У такій невимушеній атмосфері минуло спочатку півгодини, на які затримали початок засідання, потім іще півгодини, потім іще... І лише з увімкнених моніторів прес–центру було зрозуміло причину: Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко вже більш як на дві години затягувала селекторну нараду з регіонами.

І тебе вилікують...

І тебе вилікують...

Учора зранку Прем’єрка Юлія Тимошенко провела селекторну нараду за участю представників Мінохорониздоров’я та керівників областей. Основним питанням на порядку денному, звичайно, була епідемія. Під час наради стало відомо, що:

Рядові медики з передової не відступають

Рядові медики з передової не відступають

Упродовж останньої десятиденки обласний центр Прикарпаття чимось нагадував прифронтове місто: напівпорожні вулиці, зачинені кінотеатри і базари (окрім центрального), перехожі в масках, через які знайомі інколи не впізнавали одне одного. Під аптеками вишиковувалися черги в очікуванні обіцяного фармацевтичного дефіциту. Тривогу нагнітали чутки, які інколи поширювалися швидше, ніж «антидепресивні» спецвипуски місцевих телекомпаній. Із вуст у вуста передавалася нібито прихована владою інформація про те, що місто ось–ось почнуть обприскувати з повітря якоюсь сильнодіючою противірусною отрутою, тому анонімні «доброзичливці» радили громадянам закупорювати кватирки й ізолюватися у помешканнях.

Всі статті рубрики