Як «дияволи» «коней» запрягали

05.11.2009
Як «дияволи» «коней» запрягали

Прохід 20–річного француза Габріеля Обертана: армійці зупинили переможний поступ «МЮ». (Фото Рейтер.)

Вівторкові поєдинки чет­вертого туру Суперліги в більшості випадків обернулися невдачами для господарів: у восьми двобоях лише «Марсель» спромігся виграти. Ще тричі «домашні» команди зводили матчі внічию. Серед них виділяється так звана «мирова» між «Манчестер юнайтед» та ЦСКА на стадіоні «Олд траффорд».

Москвичі були надзвичайно близькі від повторення недавнього подвигу співвітчизників із Казані, які здолали на виїзді «Барселону». Уже в середині першого тайму Алан Дзагоєв з гострого кута пробив голкіпера «червоних дияволів» ван дер Сара, а відразу після перерви перевага армійців сягнула двох м’ячів — 3:1! Та втримати привабливий рахунок гостям не вдалося. Після того як Алекс Фергюсон трохи підсилив напіврезервний склад замінами, спершу Скоулз в англійському стилі головою, а потім — Валенсія в компенсований час завдяки рикошету від захисника відновили паритет. Могли «коні» й програти, якби арбітр угледів порушення правил Василем Березуцьким проти Дарена Флетчера у своєму штрафному майданчику. Натомість «гірчичник» за симуляцію отримав шотландець. Але й нічия дає команді Леоніда Слуцького надію поборотися з «Вольфсбургом» за вихід до наступного етапу у двох заключних турах.

Значно зменшила свої шанси на «плей–оф» «Баварія», якій тепер потрібно конче перемагати «Ювентус» на його полі та сподіватися, що «Стара синьйора» втратить очки в Бордо. Саме «жирондистам» команда Анатолія Тимощука ганебно програла позавчора на «Альянц–арені» (українець відіграв увесь матч). Таким чином «Бордо» гарантувало собі місце в 1/8 фіналу, як і «МЮ», «Челсі» та «Порту».

Над Луї ван Галем нависла загроза звільнення: на тлі невдач у бундеслізі виліт із Ліги чемпіонів керівництво «Баварії» голландцеві не пробачить. «У матчах такого рівня треба забивати голи. Нам же просто не пощастило», — шукав пояснення невдачі тренер. У ниніш­ньому розіграші німці на своєму полі ще не перемагали.

У ногу крокують у групі С «Мілан» та «Реал». До цього часу італійці не втрачали очок у матчах проти «вершкових» на своєму полі, тому вівторкова нічия стала історичною. Крім того, дебютний гол француза Каріма Бензема за мадридців у єврокубках став першим для «Реала» в Мілані за останні 53 (!) роки. «Я дещо розчарований результатом, адже ми могли перемогти. Хоча грою задоволений», — підсумував тренер «россо–нері» Леонардо.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий етап.

4–й тур. Результати вівторка

Група А

«Баварія» (Німеччина) — «Бордо» (Франція) — 0:2 (Гуркюфф, 37; Шамах, 90), «Маккабі» (Х, Ізраїль) — «Ювентус» (Італія) — 0:1 (Каморанезі, 45).

Турнірне становище: «Бордо» — 10, «Ювентус» — 8, «Баварія» — 4, «Маккабі» — 0.

Група В

«Манчестер юн.» (Англія) — ЦСКА (Росія) — 3:3 (Оуен, 29; Скоулз, 84; Валенсія, 90+2 — Дзагоєв, 25; Красич, 31; В. Березуцький, 47; вилучення: Шемберас, 90+5 (Ц)), «Бешикташ» (Туреччина) — «Вольфсбург» (Німеччина) — 0:3 (Місімович, 14; Гентнер, 80; Джеко, 86).

Турнірне становище: «МЮ» — 10, «Вольфсбург» — 7, ЦСКА — 4, «Бешикташ» — 1.

Група С

«Мілан» (Італія) — «Реал» (Іспанія) — 1:1 (Роналдіньйо, 35 (пен.) — Бензема, 30), «Марсель» (Франція) — «Цюрих» (Швейцарія) — 6:1 (Егертер, 3 (у свої ворота); Абріель, 11; Ньянг, 51; Хілтон, 80; Шейру, 87; Брандао, 90 — Альфонс, 31).

Турнірне становище: «Мілан», «Реал» — 7, «Марсель» — 6, «Цюрих» — 3.

Група D

АПОЕЛ (Кіпр) — «Порту» (Португалія) — 0:1 (Фалькао, 84), «Атлетико» (Іспанія) — «Челсі» (Англія) — 2:2 (Агуеро, 66, 90+1 — Дрогба, 82, 88).

Турнірне становище: «Челсі» — 10, «Порту» — 9, «Атлетико» — 2, АПОЕЛ — 1.