Боксер на вдачу

03.11.2009
Боксер на вдачу

Боксер Володимир Вірчіс зробив вкидання «Соколу» на фарт. (Фото з сайту ХК «Сокіл».)

Суботній матч чемпіона­ту Білорусі в Броварах виявився по–справжньому визначним. По–перше, в гості до «Сокола» приїхав лідер турніру — мінська «Юність», яку до того ж очолює новий наставник збірної України Михайло Захаров. Ясна річ, кандидатам до національної команди хотілося проявити себе на очах керманича. Утім на тренерській лаві гостей Мих Миха не було, а про причину відсутності головного його помічник Ігор Кривошлик розповідати не захотів.

По–друге, стартове вкидання в зустрічі зробив один із провідних боксерів–суперваговиків Володимир Вірчіс. Як з’ясувалося, на вдачу землякам.

По–третє, двобій встановив для господарів два рекорди поточного чемпіонату — за відвідуваністю (700 глядачів) і тривалістю (2 год. 52 хв.).

Крім того, наче для посилення інтриги, у формі чемпіона Білорусі вийшло троє українців: досвідчений захисник Артем Остроушко та двоє лідерів гонки бомбардирів екстраліги, Олег Тимченко та Олександр Матерухін. Причому наше тріо з’явилося на льоду в першій п’ятірці.

Ну, й сама феєрична гра подарувала вболівальникам море емоцій: кияни, сперше поступаючись у дві шайби, вирвали вольову перемогу за булітами.

А загалом настрій у «соколів» був далеким від найкращого. Як розповів віце–капітан команди Сергій Климентьєв, у цьому сезоні команда ще жодного разу не отримувала зарплатню, до того ж тримісячна затримка накладається на весняні борги. Бракувало українському клубу й кількох травмованих виконавців. Та все ж налаштуватися на принципового опонента підопічні Олександра Сеуканда змогли.

Емоції вирували на льоду з перших секунд. Аби пригасити запал хокеїстів, ризький арбітр Звієдрітіс виписав аж 62 хвилини штрафу, з них — 48 господарям. Щоправда, аж 32 хвилини заробив Сергій Варламов, який спершу отримав звичайну «двушку», а потім за удар ключкою по борту — ще 10+20 за неспортивну поведінку до кінця поєдинку. Наслідком недисциплінованості стали три шайби, пропущені «Соколом» у меншості. Ворота захищав Костянтин Симчук.

На куражі кияни на перші дві шайби відповіли потрійним «пострілом», але потім пропу­стили ще раз. У третьому періоді й овертаймі суперники залишали свої ворота на замку, тож долю поєдинку вирішили буліти. У господарів відзначилися майстер цієї справи Дмитро Цируль та оборонець Андрій Срюбко, тоді як Тимченко і гравець збірної Білорусі Дмитро Дудик своїми шансами не скористалися.

Тепер екстраліга взяла паузу на матчі збірних. Українці, нагадаємо, 6 і 7 листопада поїдуть на спаринги до Польщі.

Наступну календарну гру «Сокіл» проведе 11 листопада в Латвії проти «Динамо–Юніорс».

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. «Сокіл» —«Юність» — 4:3 Б (0:2, 3:1, 0:0, 0:0, 1:0; Сальников, 21; Малов, 29 (більш.); Цируль, 29 — Сенькевич, 12 (більш.), 35 (більш.); Леонтьєв, 18 (більш.)), «Керамін» — «Динамо–Юніорс» — 4:2, «Шахтар» — «Металургс» — 3:4, «Хімік–СКА» — «Вітебськ» — 4:3, «Шинник» — «Німан» — 5:6, «Металург» — «Брест» — 3:2 Б.

Лідери: «Юність» — 55 (22), «Шахтар» — 49 (21), «Сокіл» — 48 (22), «Гомель» — 44 (21), «Німан» — 37 (21), «Хімволокно» — 36 (20).

* * *

Чемпіонат України. Дивізіон А. 2–й тур. «Сокіл» — «Харків» — 8:3, «Білий барс» — «Донбас» — 5:3, «Беркут» — «СДЮСШОР–Ворони» — 14:5.

Центральний матч туру між киянами й харків’янами відбувся на столичній ковзанці «Авангард» в екстремальних умовах. Вечірнє освітлення в спорткомплексі не витримувало ніякої критики, на що особливо скаржилися гості, температура опустилося нижче нуля, не працювало табло.

* * *

Зробивши в канадському протистоянні найбільше кидків серед гравців обох команд, українець Олексій Понікаровський закинув дві шайби.

НХЛ. «Монреаль» — «Торонто» — 5:4 (Понікаровський «Т» — 16.41, 2+0, 7 кидків, «+2»), «Піттсбург» — «Міннесота» — 1:2 (Федотенко «П» — 16.04, 2 кидки, «–1»), «Баффало» — «Торонто» — 3:2 ОТ (Понікаровський — 13.57, 1 кидок, «0»), «Коламбус» — «Піттсбург» — 3:4 Б (Федотенко — 14.24, 1+0, 4 кидки, «0»).