Минулого року «УМ» повідомляла про те, як у Черкасах нелегал із Грузії облаштував у одному з приміщень оптової бази підпільний цех із виробництва популярного сиру «Сулугуні». Правоохоронці, котрі прийшли у той цех, були шоковані, в яких антисанітарних умовах виготовляли продукт. Тоді ту лавочку прикрили. Але нещодавно той самий нелегал вигулькнув у селі Мошни Черкаського району. Там він теж організував підпільний цех із виробництва «Сулугуні». Винайняв напіврозвалене приміщення і почав масово закуповувати у селян молоко. Коли міліціонери прийшли до хати так званого підприємця–молочника, то вжахнулися від побаченого.
«У приміщенні був неймовірний безлад, кишіли мухи, валялося сміття, а кисле молоко вистоювалося в іржавій балії, накритій брудними дошками, просто неба стояли й алюмінієві бідони з молоком», — розповідають правоохоронці. За їхніми словами, готову продукцію розфасовували в антисанітарних умовах і, згідно з вилученою документацією, розповсюджували по всій Україні. При цьому підприємець не мав абсолютно ніяких документів та дозволів на право займатися такою діяльністю.
Наразі сир «Сулугуні» міліція вилучила й перевіряє цей диво–продукт і що в ньому намішано, а підприємця готують до депортації.
А ТИМ ЧАСОМ...
У Яготині, що на Київщині, правоохоронці викрили підпільний міні–завод із виготовлення м’ясних напівфабрикатів. Як повідомила «УМ» працівник прес–служби обласної міліції Київщини Любов Задорожна, кілька людей випускали за день близько 300 кг готової продукції без дотримання жодних санітарних норм. За словами підприємця–спритника, м’ясо він діставав де доведеться — у родичів, друзів, купував у селян. Із сировини вироблялися домашні ковбаси. Наразі правоохоронці відпрацьовують версію збуту продукції на ринки Київської області та столиці.