ЦИТАТИ ТИЖНЯ

30.10.2009

Віктор Янукович,
лідер Партії регіонів
— про те, як уряд витрачає кредити МВФ на латання дірок, хоча мав би вкладати в реальний сектор економіки:

— Країна злиденна, я перепрошую, нічим прикрити одне місце. А якщо прикриваєш одне, то інше стає голим. Як не тягни на себе діряву ковдру, бюджет, — все одно десь дірки... Нас з вами за людей не вважають. Нас принижують.

(«Комсомольская правда в Украінє»)

 

Юлія Тимошенко,
лідерка БЮТ
— про те, як вона починає балотування в президенти:

— Останні кілька днів мені сниться сон, що я йду до Майдану і не можу знайти дорогу. Є якісь криві вулички, переходи.... І я не можу прийти і стати перед вами (учасниками мітингу). Це все тому, що Майдан — не просто дорога від Грушевського до Хрещатика. Це дорога через серце, душу, нашу свідомість. І тому цей шлях надзвичайно важкий.

(«Українська правда»)

 

Леонід Кравчук,
Екс–Президент України
— про те, чому він підтримує Тимошенко на виборах–2010:

— А що я можу зробити, як я в неї закохався? І я цього, здається, не приховував! Півтора року я на кожній передачі, в кожному ефірі підтримував її. Так що в неї немає виходу — вона повинна виграти!

(«Українська правда»)

 

Віктор Ющенко,
Президент України
— про своє ставлення до виборчих «шоу»:

— Подивіться на те, що відбувається в Україні. Чи не здається вам, що те, що відбувається в урядовій державній політиці, загрожує незалежності України і її свободі? Чи не здається вам, що стеля в нашій хаті опускається? Що дихати киснем стає все важче, що країна занурюється у шоу, водевілі, брехню, обіцянки, які ніколи не будуть виконані? Чи не болить вам, що ми повертаємось до того, чого навіть не було у страшному 2004 році?..

(«Українська правда»)

 

Олександр Мороз,
лідер Соцпартії
— про своє ставлення до рейтингів і фаворитів:

— Сьогодні близько 40% українців не хочуть голосувати за так званих фаворитів виборів, тому що ці кандидати вже надокучили на бігбордах та екранах телевізорів і, крім роздратування, нічого в людей не викликають. Тому й падають рейтинги тих, хто ще недавно був «другим», «третім». Люди будуть шукати інших кумирів, більше дослухатися не до популістських гасел, а оцінювати програми і реальну діяльність кандидатів.

(ТВі)

 

Юрій Єхануров,
перший заступник голови секретаріату Президента
— про те, чим він заважав Прем’єрці Тимошенко на посаді міністра оборони:

— Своєю присутністю. Тим, що вона розуміла. Що я розумію. А їй не потрібні були люди, які щось розуміють. Тому першим пішов Пинзеник, а потім «пішли» мене.

(«Главред»)