Партія веде. До голоду

Партія веде. До голоду

Третина населення КНДР, чисельність якого оцінюють у 24 мільйони (офіційних даних немає), перебуває на межі голоду. Про це повідомив Вітіт Мунтарбхорн — спеціальний доповідач ООН щодо забезпечення прав людини в Північній Кореї. Загострення дефіциту продуктів харчування у КНДР доповідач пов’язує з призупиненням міжнародної допомоги цій країні відразу після здійсненого Пхеньяном ядерного випробування.

Лагідне покарання

Лагідне покарання

Позавчора французький суд оголосив вирок у судовій справі проти церкви саєнтології за звинуваченнями у шахрайстві, яка розглядалася з 25 травня. Судовий процес відбувався за позовом двох громадянок Франції, одну з яких сектанти обікрали в 90–х роках на 20 тис. євро, а другу — на 49,5 тис. євро.

За ваші гроші вас і б’ємо

За ваші гроші вас і б’ємо

Щонайменше семеро осіб, серед яких шестеро іноземних працівників ООН, загинули та дев’ятеро отримали поранення вчора внаслідок замаху талібів на готель ООН у центрі Кабула, повідомляє Бі–Бі–Сі. За повідомленням афганської влади, о сьомій ранку за місцевим часом до готелю увірвалися троє бойовиків з автоматами, опоясані вибухівкою. Їх убили під час перестрілки з охороною. Талібан узяв на себе відповідальність за проведення цієї акції, про це повідомив його речник Забіулла Муджахід агенції «Ассошіейтед пресс».

Бомба на базарі?

Бомба на базарі?

Щонайменше 80 осіб загинули та 150 отримали поранення в учорашньому теракті на базарі пакистанського міста Пешавар, повідомляє Бі–Бі–Сі з посиланням на місцеві медичні джерела. Ці ж джерела передбачають, що кількість жертв збільшиться, оскільки багато людей ще знаходяться під руїнами будинків, а частина поранених перебуває у критичному стані.

Як Путін із пістолетом Німеччину об’єднував

Як Путін із пістолетом Німеччину об’єднував

До 20–ї річниці падіння Берлінського муру, тобто 8 листопада, в Росії на телеекрани вийде документальний фільм, в якому чільну роль відведено нинішньому прем’єр–міністру Володимиру Путіну, на той час — агенту КДБ у Дрездені. Путін знявся в епізодах фільму «Стіна», а також дав півгодинне інтерв’ю про події 1989 року, яке майже повністю увійшло в сюжет цього документального кіно, пише газета «Коммєрсант». Росіяни побачать, що Путін у НДР не тільки в сірому костюмчику шпигував за «неблагонадійними» німцями, а й став грудьми на захист будинку КДБ. Геройський чоловік. Але ще й — історичний, доводить автор фільму, оглядач НТБ, який 11 років завідував корпунктом Держтелерадіо СРСР у Бонні.

Всі статті рубрики