ХРОНІКА

29.10.2009

Хокей

Матч білоруської екстраліги між «Соколом» і «Хімволокном», який мав відбутися в Броварах сьогодні, перенесено на пізніший термін, оскільки одразу 14 гравців могильовської команди підхопили вірусну інфекцію. Наступну домашню зустріч кияни проведуть у суботу проти лідера — «Юності».

* * *

Головний тренер мінчан і одночасно керманич національної команди України Михайло Захаров оголосив імена 37 хокеїстів, викликаних на тренувальний збір «синьо­жовтих» на початку листопада. Крім гравців «Сокола», у списку дев’ятеро виконавців із білоруських клубів і четверо — з російських. Потренувавшись три дні в Києві, українці вирушать до Польщі, де 6 і 7 листопада проведуть дві товариські зустрічі з тамтешньою збірною.

Баскетбол

Українська суперліга. «Кривбасбаскет» — «Донецьк» — 73:76, «Дніпро­Азот» — «Азовмаш» — 79:87.

Кубок суперліги. Група А. «Говерла» — «Політехніка» — 71:74. Група В. «Миколаїв» — «Одеса» — 92:78.

* * *

НБА. Перші матчі регулярного чемпіонату. «Лейкерз» — «Кліпперз» — 99:92, «Портленд» — «Х’юстон» — 96:87, «Даллас» — «Вашингтон» — 91:102, «Клівленд» — «Бостон» — 89:95.

Головні фаворити чемпіонату, «Бостон» і «ЛосАнджелес лейкерз», стартували з непростих перемог.

Шахи

У шостому турі командного чемпіонату Європи в Сербії українські чоловіки зіграли внічию (2:2) із грузинами й відтак посідають дев’яте місце. Наша жіноча збірна поступилася росіянкам (1:3) й опустилася на восьмий рядок протоколу.

Спортивна гімнастика

У Херсоні відбувся третій міжнародний турнір пам’яті відомого українського гімнаста Олександра Береша, котрий загинув в автокатастрофі у 2003 році. Організатором заходу виступила вдова Олександра — Світлана. До рідного міста Береша при­їхали спортсмени з Білорусі, України й Молдови. По три золоті нагороди вибороли наші Олександр Якубовський і Віталій Наконечний, а у вправі на кільцях найкращим став білоруський учасник Олімпіади­-2008 Ігор Козлов.