«Пощипаємо» господарів

29.10.2009
«Пощипаємо» господарів

Росіянка Олена Дементьєва здолала минулорічну переможницю — Венус Уїльямс. (Фото Рейтер.)

Практично ніякого опору від суперників не відчула трійка наших хлопців на старті змагань в основній сітці турніру ATP в СанктПетербурзі, який відбувається на хардових кортах спортивно­концертного комплексу Північної Пальміри 15й рік поспіль. У другому раунді до Іллі Марченка й Олександра Долгополова, котрі виграли свої матчі в понеділок удень, приєднався й Сергій Стаховський.

 

Чоловіки: впевненою ходою

Перший номер українського тенісу грав увечері й виступав дещо важче, ніж решта наших співвітчизників. Але також здолав опонента у двох сетах. І не абикого, а сіяного шостим росіянина Євгена Корольова — 6:4, 6:3.

У другому раунді Стаховському сьогодні протистоятиме також господар турніру, 18річний Андрій Кузнєцов, який отримав від організаторів «уайлд­кард».

За вихід до 1/8 фіналу кожен наш тенісист отримав по десять тисяч доларів та 20 очок до свого рейтингу. Зважаючи на успішний виступ українців на недавньому «Кубку Кремля», вони помітно покращують як очкові, так і фінансові надбання.

Учора міг збільшити здобутки Ілля Марченко, але таки програв досвідченому румунові Віктору Ханеску (2) — 3:6, 4:6. Цікаво, що лише Ханеску та ще росіянин Куніцин з­поміж усіх учасників турніру зголосилися взяти участь в екскурсії на Імператорський фарфоровий завод і власноруч розписати там невеликі порцелянові фігурки тигрів.

Долгополов учора надвечір грав проти аргентинця Горасіо Себалоса (8).

Жінки: найсильніші стартували

Якщо чоловіки мають попереду ще чимало осінніх стартів, то найсильніші жінки позавчора стартували в підсумковому турнірі року. Як і минулої осені, жіноча вісімка змагається на хардах міста Доха — столиці Катару. Ця країна прийматиме «чемпіонат восьми» і в 2010 році, після чого він так само на три роки перебазується до Стамбула.

Ці змагання вперше провели ще в 1971му, і вони вже чимало помандрували світом.

Найгучнішою сенсацією першого дня стала поразка минулорічної переможниці — американки Венус Уїльямс. Матч, який тривав 2 години 41 хвилину, приніс росіянці Олені Дементьєвій першу перемогу над Уїльямсстаршою за останні сім очних поєдинків — 3:6, 7:6 (8:6), 6:2. Олімпійська чемпіонка Пекіна2008 виявилася сильнішою навіть попри те, що зробила 15 подвійних помилок при подачах.

У ще одному матчі «бордової» групи Серена Уїльямс (2) помстилася Росії за сестру, обігравши, хоча і з неабиякими складнощами, Світлану Кузнецову (3) — 7:6 (8:6), 7:5.

В єдиній грі «білої» групи білоруска Вікторія Азаренко (6) здолала Єлену Янкович (8) із Сербії — 6:2, 6:3.

Учора ж на турнірі, який проходить за практично порожніх трибун, відбувалися ще три зустрічі. В одній із них у «білому» квартеті в боротьбу проти данки Каролін Возняцьки (4) вступила нинішня перша ракетка світу Дінара Сафіна. А найцікавішим мало стати протистояння сестер Уїльямс. Лише вони, до речі, серед вісімки учасниць знають смак перемог на підсумковому турнірі.