Біля Яна та Наталки задзюрчав фонтан

Біля Яна та Наталки задзюрчав фонтан

Після того як черкаська влада відновила міські парки та фонтани в Черкасах, вона вирішила допомогти в цьому й своїм сусідам — місту Корсуню–Шевченківському. Тож туди у відрядження відправили техніку та спеціальну бригаду комунального підприємства «Дирекція парків».

«Привіт» з епохи бронзи

«Привіт» з епохи бронзи

Легендарний острів укотре потішив археологів доісторичною знахідкою. Причому на культову споруду запоріжці наштовхнулися випадково: шукали могилу віце–адмірала Наума Синявіна, котрий, вважають деякі історики, з 1738 року покоїться саме на Хортиці, а наштовхнулися на древнє святилище. Облаштоване воно у формі культових кам’яних кілець. Тут, вважають фахівці, в давні часи поклонялися Сонцю і Місяцеві.

Чи є в Україні Херсонъ?

Чи є в Україні Херсонъ?

Суєта навколо «німої» літери почалася ще влітку, після того як через аварійний стан демонтували старий знак на трасі «Миколаїв—Херсон». Саме тоді когось із депутатів міськради осяяла «блискуча» ідея: на всіх в’їздах до міста поставити знаки «Херсон» трьома мовами: російською, українською та ідиш. Мовляв, для туристів це буде великою «заманухою». Бо ця «трилогія» нібито сімволізує дружбу народів. Пізніше широку ідею депутата звузили до одного знака — твердого.

Всі статті рубрики