А радник–то «липовий»!

06.10.2009

У неділю в обід інспектори ДАІ традиційно патрулювали автомобілі на західному об’їзді міста Львова. Один змах паличкою — і даішники зупинили чергове авто: «Опель–Вектра» з транзитними номерами Дніпропетровської області. Причина проста — перевірка документів. Утім, як виявилося, 27–річний водій, житель Кривого Рогу, кермував навіть без посвідчення водія. У салоні підозрілого автомобіля перебувало ще двоє чоловіків. Один із них, зрозумівши, що справи кепські, спробував чи то залякати, чи то вмовити інспекторів відпустити їх і пред’явив посвідчення... радника Президента України. «Це посвідчення не зупинило працівників ДАІ Львівщини, адже не було документів на автомобіль, — розповіла «УМ» керівник прес–служби управління ДАІ у Львівській області Світлана Добровольська. — Інспектори почали огляд авто, а чоловіки помітно занервували, і це видалось підозрілим».

Як виявилося, інтуїція даішників не підвела. Під час перевірки автомобіля інспектори дорожньо–патрульної служби виявили кримінальний багаж: зброю іноземного виробництва без документів (з гумовими кулями); наркотики, які заховали у коробках від солодощів «Кіндер–сюрприз»; глушники, призначені для виведення з ладу сигналізаційних пристроїв; апарат негласного прослуховування, зокрема для прослуховування автомобіля, та безномерні кайданки. Крім того, як виявилось, водій мав при собі аж два посвідчення водія із вказаними різними прізвищами, але з однією фотографією та сім різних технічних паспортів на інші транспортні засоби.

Як згодом з’ясували правоохоронці, посвідчення радника Президента виявилось фальшивкою. Утім багато запитань залишається без відповіді. Зокрема, що це за люди й куди везли зброю та наркотики. Це сьогодні намагаються з’ясувати в Управлінні боротьби з організованою злочинністю Головного управління МВС у Львівській області. Втім в УБОЗі наразі не готові коментувати «УМ» ситуацію.