ХРОНІКА

06.10.2009

Бокс

Українець В’ячеслав Сенченко уперше захистив титул чемпіона світу за версією WBA в вазі до 66,7 кг. У головному поєдинку вечора боксу в Донецьку наш боксер минулої суботи за підсумком 12 раундів переміг японця Мотокі Сасакі. Усі троє суддів віддали перевагу господарю рингу з однаковим рахунком 119:107. Таким чином Сенченко продовжив свою виграшну серію на професіональному ринзі до 30 звитяг.

Теніс

Обидві сестри Бондаренко успішно подолали перше коло турніру серії WTA в Пекіні (хард, призові — 4,5 млн. дол.). Олена переграла угорку Савай (6:3, 6:0), а Катерина — росіянку Кириленко (6:2, 2:6, 7:6).

* * *

Турнір серії ITF в Афініх (призові – 100 тис. дол.). Парний розряд. Фінал. Даніліду/В’юр (Греція/Німеччина) — Савчук/Олару (Україна/Румунія) — 7:5, 7:5.

* * *

Турнір серії WTA в Токіо (2 млн. дол.). Фінал. Шарапова (Росія) – Янкович (Сербія, 7) – 5:2, відмова сербки.

Марія Шарапова виграла перший турнір після травми і тривалої відпустки.

Футзал

Кубок УЄФА. Основний раунд. Група 1 (Дебрецен). «Тайм» (Львів) — «Лупаренсе» (Італія) — 3:3, «Тайм» — «Торнадо» (Молдова) — 11:1.

Підсумкове становище: «Лупаренсе», «Тайм» — 7, «Беретьоуйфолу» (Угорщина) — 3, «Торнадо» — 0.

Чемпіон України впевнено пройшов до елітного раунду, матчі якого відбудуться в середині листопада.

Шахи

У македонському місті Охрід стартував клубний чемпіонат Європи. У 25–му за ліком чоловічому турнірі за швейцарською системою в сім турів змагаються 54 команди, в тому числі й українські PVK–Kievchess та A DAN DZO & PGMB. У першому колі вони розгромили угорський «Халадаш» (6:0) і голландський «Шпренгер» (5,5:0,5) відповідно.

Жінки клубний турнір проводять 14–й раз; заявилося на нього 11 команд. Українки тут виступають лише за клуби інших країн: Катерина Лагно — за підмосковний «Спартак», Ганна Ушеніна — за саратовський «Економіст», Інна Гапоненко й Тетяна Василевич — за сербський БАС.