Не все одразу

06.10.2009

На гандбольній карті України амбітна жіноча команда «Смарт» із Кривого Рогу з’явилася лише кілька років тому. Утім швидкий прогрес гравців і стабільне фінансування дозволило в цьому році вперше виграти чемпіонський титул. Коли ж наказав довго жити багаторазовий чемпіон країни запорізький «Мотор», саме на «Смарт» ліг основний тягар відповідальності за обличчя нашого гандболу на європейській арені.

Із першої спроби підопічним Валерія Войналовича не вдалося пробитися до основного турніру Ліги чемпіонів (не завжди це було під силу й «Мотору»). Якби ж таке сталося, про криворізьку команду можна було починати складати легенди. Але наразі українки закономірно програли досвідченішим суперницям. Не врятувало «Смарт» і повернення в гандбол екс–запоріжанки Олени Цигиці, яка вже було зав’язала зі спортом. Зусиль двох Вікторій із питомо українськими прізвищами Цибуленко й Борщенко теж було замало. Розчарувала тренера молода збірниця Юлія Манагарова.

Зрозуміло, що нашим було не до снаги протистояти данському клубу з купою зірок із різних країн, призерками чемпіонатів світу й Олімпіад у складі. А от у двобої з угорками, на думку Войналовича, українські дівчата мали б зачепитися за перемогу, але підвела дисципліна. Тож навіть путівка в другий за рангом Кубок ЄГФ українкам не дісталася. Успіх у третій зустрічі зі швейцарками лише трохи підсолодив гірку пігулку розчарування.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 2–й кваліфікаційний раунд. Група 3 (Ужгород). «Смарт» (Кривий Ріг) — «Райт–Фон» (Угорщина) — 24:27, «Смарт» — «Гандбол» (Данія) — 16:31, «Смарт» — «Брюль» (Швейцарія) — 30:21.

Підсумкове становище: «Гандбол» — 6, «Райт–Фон» — 4, «Смарт» — 2, «Брюль» — 0.