Не дуже солодкий смак перемоги

Не дуже солодкий смак перемоги

Правляча в Португалії Соціалістична партія на чолі з прем’єр–міністром Жозе Сократешем перемогла, але не матиме більшості в парламенті. За попередніми результатами недільних виборів, соціалісти мають 36,6% і 96 із 230 місць, а це на 25 менше, ніж у попередньому складі парламенту. Відтак вони або мають шукати коаліційних партнерів, або створювати уряд меншості. Сократеш вирішив обрати останнє, повідомила вчора інформагенція «Луса». Його лівоцентристський уряд під час другого терміну перебування при владі буде розраховувати на підтримку партій як лівого, так і правого крила задля ухвалення своєї програми, держбюджету на 2010 та необхідних реформ.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чорний день «червоних»

Чорний день «червоних»

На виборчу дільницю 27 вересня Ангела Меркель прийшла в червоному жакеті й чорних брюках, віддавши данину чотирирічному правлінню коаліції свого блоку ХДС/ХСС із Соціал–демократичною партією Німеччини. Кидаючи бюлетень в урну для голосування, фрау канцлер уже передбачала, що надалі провідними в німецькій політиці стануть чорно–жовті барви. Про це свідчили дані соціологічних досліджень, і вони, як з’ясувалося після оголошення попередніх підсумків виборів у Бундестаг, фактично збіглися з результатами голосування.

Роман за ґратами

Роман за ґратами

Швейцарська поліція заарештувала в аеропорту Цюріха славетного кінорежисера Рома­на Поланськи. Сталося це в суботу на підставі ордера, виданого ще в 1978 році у США. По­ланськи прибув до Цюріха на запрошення організаторів кінофестива­лю «Золоте око», які пла­нували відзначити його внесок у розвиток світового кіно.

Всі статті рубрики