НОВИНИ ПЛЮС

29.09.2009

Вибори–2010

Реєстрація кандидатів у президенти почнеться 19 жовтня і триватиме до 13 листопада. Про це повідомив на прес–конференції заступник глави ЦВК Андрій Магера.

«Регіони» апелюють до закордону

Партія регіонів направила листи до посольств іноземних держав, у яких виклала свою стурбованість із приводу заборони недобросовісної реклами уряду Юлії Тимошенко. «Рішення суду є ганебним і неспростовним фактом, свідченням того, що вперше за всю історію незалежності України, розвитку і становлення демократії в Українській дер­жаві діюча влада через підконтрольний їй суд заборонила критикувати дії уряду та Прем’єр–міністра в усіх ЗМІ», – йдеться у відозві, яку надіслали також до представництва Єврокомісії та офісу Ради Європи.

Скандал Шустера з «регіоналами»

Телеведучий Савелій Шустер закликав журналістів до професійної солідарності — «об’єднатися заради колективної безпеки». Заява Савіка пов’язана з п’ятничним ефіром програми «Шустер live», коли в студію зайшла група народних депутатів із Партії регіонів. Вони заявили, що хочуть урівноважити собою присутність Юлії Тимошенко, яка мала відповідати на питання журналістів. На думку Шустера, п’ятничний інцидент — це удар по свободі слова.

В ефірі «Шустер live» її ведучий повідомив, що розпорядження про присутність у студії нардепів із ПР він отримав у штабі Партії регіонів (канал «Україна», де виходить шоу Шустера, належить «регіоналу» Ахметову). Водночас депутатка Ганна Герман додала: Шустер сам домовився, аби ситуацію було обставлено так, ніби нардепи заходять посеред ефіру без запрошення.

Нардеп не платитиме за мікрофон

Прокуратура Печерського району Києва відмовила в порушенні кримінальної справи у зв’язку з інцидентом, який відбувся за участю депутата–комуніста Олександра Ткаченка. Нагадаємо, колишній спікер парламенту викинув мікрофон журналістки каналу СТБ, яка намагалася поставити йому запитання в кулуарах парламенту.

Прокуратура підтверджує, що майно (мікрофон) пошкоджено, але «дії Ткаченка були викликані настирливою наполегливістю журналістки, яка намагалася отримати відповіді на свої запитання всупереч небажанню депутата їх надавати».

«Знамениті євреї України»

У Києві відбулася презентація книги «Знамениті євреї України», до якої включені розповіді про життя і діяльність 50 відомих громадян України єврейської національності. Серед них названо і екс–Голову ВР Арсенія Яценюка. Як повідомляє УНІАН, авторами видання є президент Львівської обласної єврейської громади Рудольф Мирський та виконавчий директор Академії історії й культури євреїв Олександр Найман.

Єдиний податок — не пенсійний

Окружний адміністративний суд­ Києва визнав нечинною постанову уряду «Про сплату внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування фізичними особами — суб’єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування». Цим документом Кабмін поклав на платників єдиного податку зобов’язання сплачувати додаткові страхові внески до Пенсійного фонду в розмірі від 123,50 гривні щомісяця. Таким чином Феміда задовольнила позови близько двох тисяч приватних підприємців до Кабінету Міністрів.