Вона вже змінила ім’я

29.09.2009

«Свинарку», яка зібралася в президенти, ховають подалі від людських очей і тестують реакцію влади на її появу в політиці. Острахом відносно подальшої долі жінки у великій політиці з «УМ» поділився голова партії «Селянська Україна» Михайло Притула, покровитель та ідейний натхненник скандальної кандидатки, який нині мізкує, як зібрати кошти на фінансування виборчої кампанії своєї протеже. Каже, вже зараз чимало громадян (поки що через інтернет) пропонують, утім у партії чекають «більш вагомих пропозицій» від бізнесу та головне — від інших політичних сил. Адже образ свинарки як лідера нації затребуваний у народі, вважає Притула.

Як з’ясувалося у розмові з паном Притулою, раніше громадськість було свідомо дезінформовано щодо особи громадянки на прізвище Вона: справжнє її ім’я — Лариса Сергіївна, хоча раніше Притула назвав її Лідією Степанівною. У партії не дають точних даних про свою висуванку, побоюючись переслідувань із боку нинішньої влади. Кивають на активність міліції, яка шукала (і не знайшла) жінку в Хмельницькій області (нагадаємо, «Селянська Україна» пропонує в президенти нібито працівницю КСП у селі Іршики Старокостянтинівського району). «Селяни» розуміють, чиї політичні інтереси зачепили, і не виключають застосування жорстких заходів щодо усунення своєї кандидатки з виборчої дистанції, каже Михайло Притула.

«Ми добре пам’ятаємо 2004 рік, коли влада застосовувала репресії щодо опозиції. Система влади від того часу не змінилася й залишається такою ж деспотичною та далекою від народу. І це (висунення. — Авт.) — тест для владної верхівки», — зазначає Притула.

Голова партії висловив думку (відверто кажучи, далеко не нову) про те, що вже давно визріла потреба мати в керівництві держави представників «простого люду», і Лариса Вона — одна з таких. Відносно того, що на знімках жінка аж ніяк не відповідає образу сільської свинарки, Притула уточнює, що фото зроблене в 2007 році, й українцям час змінювати стереотипи, бо «свинарка зовсім не обов’язково повинна ходити в «кирзачках» і мати занедбаний вигляд».

Також з’явилися дані, що ідеологом кампанії з розкрутки Вони є Юрій Романенко — журналіст і технолог, який не так давно пробував організувати протестну акцію під гаслом «Досталі». А пан Притула — колишній співробітник міліції (деякий час очолював Харківський УБОЗ) — на парламентських виборах 2007 року організував блок Вєрки Сердючки. Тоді далі заяв справа не пішла. І от тепер опонентам Юлії Тимошенко пропонується купити «пакет послуг» із конкретним втіленням «Вона працює».