Гіркий цукор

16.09.2009

Більше тисячі тонн дешевого цукру отримала область із запасів Держкомрезерву. Переважну частину солодкого товару продали, а понад 100 тонн цукру в Херсоні люди так і не розкупили. Причина одна — прострочений термін придатності й надзвичайно низька якість.

Нагадаємо, щоб «збити» роздрібні ціни на цукор–пісок, Кабмін ще 13 травня цього року ухвалив постанову про введення механізму його здешевлення шляхом реалізації запасів із резерву Аграрного фонду. Був обмежений і розмір торговельної надбавки, яка не повинна перевищувати 15%.

У Херсоні обіцяний Держкомрезервом цукор почали продавати з середини серпня чотири підприємства роздрібної торгівлі. Вмить виникли довгі черги. Проте дешевий цукор виявився настільки низької якості, що багато людей відмовилися його купувати навіть за низькими цінами. Найбільше херсонців обурила жахлива якість продукту: його продавали мокрим, брудним, а на деяких мішках термін реалізації був датований ще 2007 роком! Причому «резервний» цукор коштував не так уже й дешево — по шість і навіть дев’ять гривень за кіло. А в Києві солодкий пісок із Держрезерву продавали по 4,02—4,10 грн.Утім нарікання столичних покупців на його якість були ті ж самі!

За словами завідувача сектором організації ринкової діяльності облдержадміністрації Наталії Литвинової, товар прибув у Херсон у неналежному вигляді.