«Помилкова» мирова

10.09.2009
«Помилкова» мирова

Полтавчанин Чеснаков врятував збірну Україну від французької поразки. (Фото з сайту ФФУ.)

Після скромної перемоги над Мальтою в Бородянці виїзд української «молодіжки» в гості до французів викликав побоювання. Особливо з урахуванням, що тренерський штаб на чолі з Павлом Яковенком через травми не дорахувався кількох виконавців: чемпіонів Європи серед юніорів Кривцова, Петрова, Каверіна, а також більш досвідчених Кравця, Льопу, Степаненка, Лисенка. Однак на користь нашої команди грало те, що французи провели в суботу зустріч у Словенії, тому не могли не відчувати втому, тоді як «синьо–жовті» попередній тур пропускали.

Утім стартові хвилини важливого двобою на стадіоні «Жан Лявіль» у містечку Геньон це не підтверджували. Господарі рухалися явно швидше за українців, наслідком чого став перший гол Антоні Модеста після виходу сам на сам із Антоном Каніболоцьким. Французи продовжували володіти ініціативою, демонструючи як індивідуальну техніку, так і командну гру. Гості ж через хвилювання ніяк не могли налагодити колективні дії. А тут ще підвів команду наш воротар: помилившись на виході після кутового, він дозволив «триколірним» вести в рахунку в два голи.

Лише після такого «холодного душу» збірна України прийшла до тями. На наше щастя, грубими помилками «люб’язно» відповів і французький кіпер. Джонні Плясід після потужних ударів активного «шахтаря» Ярослава Ракицького двічі відбивав м’яч перед собою, а прудкий півзахисник «Ворскли» Володимир Чеснаков першим встигав на добивання. Надалі на утримання рахунку ніхто з суперників не грав, але бойовий поєдинок таки закінчився нічиєю.

Наставник українців Павло Яковенко відзначив характер, який проявили його хлопці для забезпечення прийнятного результату, але виразив незадоволення тим, що вони аж занадто виказували повагу до господарів у перші півгодини гри. «Ми протидіяли сильній команді — мобільній, технічній, добре підготовленій, тому підсумковий рахунок вважаю нормальним. Хоча, насправді, в нас були нагоди вирвати перемогу», — прагне до більшого амбітний фахівець.

 

ТАБЛО

Відбірковий турнір чемпіонату

Європи серед молодіжних команд (U–21). Група 8

Бельгія — Словенія — 2:0, Франція — Україна — 2:2 (Модест, 3; Сахо, 27 — Чеснаков, 44, 64).

Україна: Каніболоцький, Фартушняк, Ракицький, Курилов, Селін (Федорчук, 78), Морозюк, Пашаєв, Чеснаков, Матвєєв, Коноплянка (Родина, 88), Зозуля.

Суддя — Ольшак (Словаччина).

Попередження: Пашаєв, 60; Ракицький, 71; Матвєєв, 90

Турнірне становище: Бельгія — 6 (2), Україна, Франція — 4 (2), Словенія — 3 (3), Мальта — 0 (3).