Один із найбільших виробників хліба і хлібобулочних виробів у столиці компанія «Київхліб» давно попереджала — працюють собі на збиток і рано чи пізно змушені будуть підняти ціни на продукцію. З 31 серпня ці попередження стали реальністю — батон «Нива» подорожчав на 14 копійок і тепер коштує 2,64 гривні, а ціна на найпопулярніший хліб «Український» піднялась на 16 копійок і відтепер за буханець доведеться викласти 3,16 гривні. Загалом ці два сорти хліба з цінниками підприємства «Київхліб» зросли в ціні на 5%, однак в окремих магазинах буханці продають значно дорожче. Як дізналась «УМ», подекуди за «Український» просять навіть три з половиною гривні. Як пояснив гендиректор «Київхліба» Володимир Череда, таким чином «під шумок приватні пекарні також підвищили ціни». Кияни від чергового подорожчання не в захваті, втім, зізнаються — до зростання цін звикли. Нагадаємо, справжній ціновий шок у столиці пережили рік тому, коли ціни на соціальний хліб зросли вдвічі. «Минув рік після підвищення в столиці цін на хліб на 42,8—82,9%, але вже сьогодні «Київхліб» стверджує, що цього мало. Це можна пояснити лише бажанням монополіста, всупереч економічним тенденціям і, незважаючи на платоспроможність киян, збільшити свої прибутки», — сказав голова Шевченківської районної державної адміністрації у Києві Віктор Пилипишин і закликав депутатів Київради встановити мораторій на підвищення вартості хліба в Києві.
Незалежні експерти також кажуть про необґрунтованість підняття цін. «Якщо говорити прямо, то соціальний хліб узагалі з рентабельністю «не дружить», тому навіть якщо вони на ці кілька копійок підняли ціну, то якість хліба від цього не покращиться», — зазначив у коментарі «УМ» директор консалтингової агенції «ААА» Сергій Наливка.