НОВИНИ ПЛЮС

26.08.2009

Ющенко просить діаспору підтримати демократію

Президент Віктор Ющенко закликає закордонне українство до консолідації у підтримці демократії в Україні. Про це заявила голова президентського секретаріату Віра Ульянченко на зустрічі з представниками громадських організацій закордонного українства — генсекретарем Світового конгресу українців Стефаном Романівим та головою Української всесвітньої координаційної ради Дмитром Павличком. На зустрічі йшлося про активізацію відносин України з українцями, які проживають в інших країнах.

За словами Ульянченко, вибори «ставлять для українського суспільства наріжне питання про незворотність демократичного процесу в Україні». Глава СП передала, що Президент очікує консолідації, мобілізації українців за кордоном у виборчому процесі.

Адвоката Пукача побили «спецслужби»?

Адвоката Олексія Пукача Миколу Лаптієва побили невідомі особи. Як розповів газеті «Сєгодня» сам постраждалий, трапилося це в Броварах ще в четвер. Адвокат переконаний, що це були не хулігани і не бандити, а представники «незрозуміло якої спецслужби». «У них були спецзасоби, рації, вони цілий день мене «пасли», точно знали, хто я, і по всьому видно, хотіли залякати або попередити, щоб я вийшов зі справи Пукача», — переконаний Лаптієв.

У Центрі громадських зв’язків ГУ МВС України в Київській області заявили, що міліція не порушуватиме кримінальну справу за фактом побиття Олексія Пукача Миколи Лаптієва «у зв’язку з відсутністю юридичних підстав».