ХРОНІКА

22.08.2009

Теніс

На представницькому турнірі серії WTA в Торонто обидві сестри Бондаренко припинили боротьбу в третьому раунді одиночного розряду. Катерина поступилася полячці Агнешці Радванській — 5:7, 3:6, а Олена — Серені Уїльямс (США, 2) — 1:6, 4:6.

На цій же стадії сербка Єлена Янкович (5) вибила з розіграшу колишню першу ракетку світу, бельгійку Кім Клійстерс, котра повернулася у великий теніс після тривалої перерви,— 1:6, 6:3, 7:5.

Шахи

Гран–прі ФІДЕ (Вірменія). 10–й тур. Алєксєєв (Росія) — Ельянов (Україна) — 1:0, Іванчук (Україна) — Карякін (Україна) — нічия.

Лідери: Іванчук, Касимжанов, Леко — по 6,5 очка, Алєксєєв, Аронян — по 6, Гельфанд, Карякін — по 5,5, Ельянов — 5...

Футбол

Сьогодні жіноча збірна України відбуває до Фінляндії, де вперше візьме участь у фінальному турнірі чемпіонату Європи. Напередодні підопічні Анатолія Куцева провели два спаринги з жіночою юнацькою збірною України (WU–19) і перемогли — 7:0 та 2:0.

На Євро–2009 українки стартують завтра матчем проти команди Нідерландів.

* * *

Крайній нападник донецького «Металурга» Олег Міщенко найближчим часом може підписати контракт із «Ромою». 19–річний футболіст цього тижня проходить перегляд у команді Лучано Спалетті. Як повідомляє сайт «Терикон», Міщенко взяв участь у спарингу «джало–россі» — переважно гравців юнацького складу — проти команди «Аль–Шабаб» (3:2).

Баскетбол

«Черкаські мавпи» відкликали свою заявку на участь у наступному чемпіонаті України в суперлізі й вирішили стартувати у вищій лізі. Про це в перерві засідання керівництва суперліги повідомив її директор Альгімантас Павілоніс. Він також зазначив, що заявка сімферопольських «Грифонів» буде задоволена лише у випадку, якщо хтось із 16 клубів, включених у попередній список учасників суперліги, не зможе сплатити грошовий внесок у розмірі 800 тис. грн.. Остаточно склад учасників суперліги визначиться 4 вересня.