Ще раз про їжачка і молоко

Ще раз про їжачка і молоко

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Прочитала статтю про «тестування» майбутніх першокласників (див. номер від 18 липня) і не змогла втриматися від продовження обговорення цієї болючої і рідної мені проблеми. Адже я багато років нею займаюся, сама є автором діагностичних методик, пережила не одну дискусію, яка так ні до чого конструктивного й не привела. Отож маю нагоду і обов’язок висловити свою думку.

Леонід Губерський: Конкурсний відбір має бути за знаннями!

Леонід Губерський: Конкурсний відбір має бути за знаннями!

Вступ до усіх столичних ВНЗ цього літа був як ніколи гарячим. Особливо ж до Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Сюди, на 2481 бюджетне місце було подано понад 24 тисячі заяв від абітурієнтів. Це удвічі більше, ніж минулого року. А «нашестя» хлопців і дівчат із довідками про пільги (іноді сумнівними) ледь не позбавило найпопулярніші факультети столичного «універу» можливості здійснити конкурсний відбір за знаннями.

Поза тим, наближається початок навчального року, й університет до нього готується: ремонтує корпуси та гуртожитки, друкує підручники й посібники, налаштовує навчальне обладнання і з завмиранням чекає, яким же він виявиться — першокурсник–2009? Ректор КНУ академік Леонід Губерський переконаний, що це будуть найкращі з найкращих випускників цього року.

Всі статті рубрики