РАХУНКОВА ПАЛАТА

21.08.2009

124 мільярди гривень

становив роздрібний товарообіг у нашій державі протягом січня–липня поточного року. Це на 20 відсотків менше, ніж за аналогічний період минулого року. Згідно з повідомленням Державного комітету статистики, падіння купівлі–продажу зафіксовано у всіх областях України, утім найбільше у Хмельницькій (25,2%), Дніпропетровській (25,9%), Волинській (24%) і Донецькій (26,1%) областях.

 

185 тисяч гривень

для друку літератури шрифтом Брайля буде виділено Республіканському будинку звукозапису і друку Українського товариства сліпих. Як повідомив заступник міністра праці й соціальної політики Леонід Савенко, розподіл видатків за бюджетними програмами для інвалідів є винятково компетенцією УТОС, утім Мінпраці вдалося досягти домовленості про необхідність перерозподілу коштів для друку літератури шрифтом Брайля. Пан Савенко також наголосив, що кошти на ці потреби надійдуть уже найближчим часом.

 

2 тисячі дітей–сиріт

буде всиновлено в Україні протягом цього року, прогнозують у Міністерстві сімі’ї, молоді та спорту. За словами заступника міністра Івана Крулька, станом на 1 липня на централізованому обліку позбавлених батьківського піклування перебувають більше 31 тисячі дітей. Пан Крулько також додав, що за I півріччя поточного року громадяни нашої держави взяли у сім’ю 1130 дітей, а ще 823 дитини всиновили іноземці.

 

94 відсотки

шкіл Севастополя ведуть навчання російською мовою. А виховання дітей російською здійснюють 98% дошкільних закладів. Окрім цього, 100% викладання російською ведеться у позашкільних і професійно–технічних навчальних закладах Севастополя. У вищих навчальних закладах 97% вузів обрали російську для навчання студентів. За повідомленням управління освіти і науки Севастопольської міськдержадміністрації, у місті повністю збережено кількість годин на вивчення російської мови та літератури.

 

42,7 відсотка українців

висловлюються за відновлення смертної кари за тяжкі злочини проти людини. При цьому, згідно з опитуванням, проведеним Інститутом Горшеніна, 58,7% наших співвітчизників вважають, що смертну кару доцільно повернути. Натомість 34,4% респондентів зазначили, що повертатися до страт не можна за жодних обставин. Ще 16,6% українців вважають, що смертний вирок має виноситися й тим, хто займається виробництвом, виготовленням і розповсюдженням наркотиків. А 12,5% не проти страчувати держчиновників за хабарі.

 

36 відсотків киян

не підтримали основні тези звернення президента Росії Дмитра Медведєва до глави Української держави Віктора Ющенка. За результатами дослідження, проведеного Центром Разумкова, це послання з Росії не підтримали 66,7% львів’ян, 18,5 % мешканців Миколаєва, 7,5% донеччан і 23,08% жителів Сімферополя. Натомість згодні з висловленими Медведєвим претензіями 8,4 відсотка мешканців столиці, 5,7% — Львова, 13,9% жителів Миколаєва, 48% донеччан та 54,4% сімферопольців.

 

26,7 відсотка

становить промисловий спад у нашій державі у липні цього року порівняно з аналогічним періодом 2008 року. За повідомленням Держкомстату, спад обсягів промислового виробництва спостерігався у видобувній промисловості (13,5%), оброблювальній промисловості (31,4%), легкій (20,8%), у виробництві деревини і виробів із неї (29,1%), хімічній і нафто–хімічній промисловості (27,8%). Також Держкомстат інформує про зниження виробництва електроенергії, газу і води (16,7%).

 

20 осіб

уже постраждали цьогоріч у Херсонській області від укусу отруйних павуків — каракуртів, активність яких улітку різко зросла. За повідомленням Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, минулого року за цей час напад каракуртів на людей було зафіксовано 14 разів. Рятувальники також додають, що з 20 постраждалих цьогоріч четверо — підлітки, а троє — діти до п’яти років. У МНС зазначають, що всім постраждалим було вчасно надано медичну допомогу, завдяки чому летальних випадків від укусів павуків не зафіксовано.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>