«Червонія вбили!»

20.08.2009

Колишнього главу Рівненської облдержадміністрації, лідера обласної організації Української народної партії, радикального політика Василя Червонія було вбито технічними засобами, вважають члени УНП. Однопартійці вимагають порушити кримінальну справу з приводу «умисного вбивства», замаскованого під випадковий удар блискавки. Відповідне звернення до Верховної Ради і Генпрокуратури ухвалили на позачерговій конференції облорганізації УНП.

А головним питанням партзборів було обрання нового голови обкому. За цю посаду виявили бажання боротися семеро осіб. Проте в ході обговорення п’ятеро з них зняли кандидатури. До конференції, яка проходила у закритому режимі, найвірогіднішим кандидатом на голову вважали Червонієвого заступника Сергія Олексіюка. Утім у бюлетенях для таємного голосування його прізвище не значилося. Натомість місцеві уенпісти обирали з–поміж колишнього заступника голови Рівненської ОДА часів «губернаторства» Червонія Олега Ковальчука і голови обласного відділення «Просвіти» Світлани Ніколіної. Жінка, зрештою, й перемогла.

«Вітаючи Світлану Ніколіну з обранням, я водночас їй і співчуваю, — зазначив голова УНП, народний депутат Юрій Костенко, який завітав до Рівного. — Тому що очолювати партійну організацію після такого яскравого лідера, як Василь Червоній, — нелегке завдання». Розколу чи відколу в обласній організації УНП партійний лідер не побачив — «навпаки — на конференції всі говорили, що організація має консолідуватися, аби всі, хто воював проти неї, відчули, що бойовий дух і запал залишаються авангардними на Рівненщині».