Вересклива платівка

20.08.2009

Виступ справжнього рокера та й, власне, будь–якого виконавця пісень, важчих і щиріших за «попсу», без криків і вересків на піку емоцій уявити неможливо. І зойки ці в кожного музиканта мають свій неповторний стиль. Тому ідея мешканця Нью–Йорка Лероя Стівенса, безперечно, знайде прихильників серед меломанів. Стівенс зібрав докупи й видав на вініловому (а не лазерному, що також говорить на користь раритетної платівки) диску фрагменти з концертів, до яких увійшли крики відомих музикантів. Як повідомляє газета «Нью–Йорк таймз», поки що платівка вийшла накладом лише 500 примірників, і придбати її можна тільки в кількох музичних крамницях міста.

Загалом на диску зібрані 74 верески тривалістю до 8 секунд кожен. До збірки під загальною назвою Favorite Recorded Scream («Улюблені записані крики») увійшли найемоційніші моменти виступів Джеймса Брауна, The Stooges, Pixies, Бадді Холлі, Бйорк, Pink Floyd, The Who, Meshuggah та інших артистів і гуртів.

За словами 25–річного творця платівки, верески з концертних записів він вибирав близько шести місяців. При цьому в самих виконавців дозволу на включення їхніх зойків до збірки Стівенс не питав. «Я десь читав, що без дозволу можна використовувати фрагменти будь–яких записів, тривалість яких не перевищує семи секунд», — каже меломан. І визнає, що хлопці з гурту «Пінк Флойд» цілком можуть його засудити, бо уривок із пісні Careful With That Axe, Eugene триває на секунду довше.