Які перемоги починаються з Тернопілля

15.08.2009

У Тернопільській обласній раді розглядають можливість «регіональної» доплати до пенсій ветеранам ОУН–УПА та надання їм пільг на оплату житлово–комунальних послуг. Про це позавчора на прес–конференції в Києві повідомив голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в облраді Тернопіл­ля Олег Сиротюк.

Найбільша націоналістична партія України звітує про чотири місяці свого перебування у владі в одному конкретно взятому регіоні. Нагадаємо, ВО «Свобода» під час дострокових виборів на Тернопільщині у березні цього року йшла з програмою «Українські перемоги почнуться з Тернопілля!» й отримала 34% голосів, що дозволило соратникам Олега Тягнибока сформувати фракцію у складі 50 депутатів. Але для одноосібного вирішення тих чи інших питань «свободівцям» не вистачає 11 голосів, тому вони «ходять на перемовини» із депутатами інших політичних сил. «Лише ні в якому разі ми не домовляємось із представниками Партії регіонів, адже в нас принципово різні погляди на вирішення тернопільських проблем», — зауважує голова секретаріату ВО «Свобода», голова Тернопільської облради Олексій Кайда. За його словами, попри певні перешкоди, за чотири місяці в обласній раді було проведено чотири сесії, на яких ухвалили 198 рішень.

За ініціативи фракції «Свободи» у Тернополі прийнято рішення про правову оцінку злочинів комуністичного режиму в Україні, а також про вшанування пам’яті українців, які загинули минулого століття від окупаційних режимів. До речі, «свободівці» дивуються, чому до голосування за цю постанову не долучилися депутати з партії «Єдиний центр», хоча перед тим націоналісти дійшли згоди в цьому питанні з «людьми Балоги».