ХРОНІКА

13.08.2009

Втрати

Трагедією завершилася одноденна велогонка в околицях італійського міста Феліно. На одному з поворотів упав у кювет і серйозно травмувався 19–річний український велосипедист Олександр Шаповал. Гонщика швидко доправили до лікарні в Пармі, але ввечері він помер. Офіційною причиною смерті Сашка назвали важку травму черевної порожнини. Організатори змагання скасували всі святкові заходи й висловили співчуття родині українця.

Теніс

Приємний сюрприз піднесла українським уболівальникам Олена Бондаренко, впевнено перегравши в першому колі престижного турніру WTA в Цинциннаті сіяну під десятим номером росіянку Надію Петрову — 6:2, 6:3.

У стартовому матчі парних змагань Олена з сестрою Катериною змусили зачохлити ракетки шостий дует турніру Грьонефельд/Шнідер (Німеччина/Швейцарія) — 6:4, 6:2. Ще одна наша співвітчизниця Марія Коритцева в парі з білорускою Тетяною Пучек поступилися індійсько–італійському союзу Мірза/Ск’явоне — 6:1, 4:6, 6:10.

Шахи

У третьому турі Гран–прі ФІДЕ у Вірменії українці Павло Ельянов і Сергій Карякін зіграли між собою внічию, львів’янин Василь Іванчук також розійшовся миром з угорцем Петером Леко. Кожен із наших земляків має в активі по півтора очки, на півбала відстаючи від тріо лідерів — Леко, вірменина Ароняна та болгарина Чепаринова.

«Формула–1»

Повернення німця Міхаеля Шу­махера в «королівські» перегони не відбудеться. Після ретельного медичного огляду семиразовий переможець чемпіонатів «Ф–1» заявив, що отримана недавно на мотоциклі травма шиї не дозволить йому витримувати серйозні навантаження. Шумахер уже вибачився перед командою «Феррарі» та її вболівальниками, які очікували на повернення Червоного Барона. Тож другим гонщиком «Скудерії» на «Гран–прі Європи» 23 серпня виступить тест–пілот Лука Бадоер.

Біатлон

Антидопінгова комісія Між­народ­ного союзу біатлоністів дискваліфікувала на два роки росіян Катерину Юр’єву, Альбіну Ахатову та Дмитра Ярошенка — в аналізах кожного з них виявили заборонену речовину EPO. Відлік терміну покарання почався з грудня 2008 року — моменту взяття у спортсменів допінг–проб.