Київський день Туреччини

13.08.2009
Київський день Туреччини

Молоді українці вирвали перемогу в іранців наприкінці півфінального матчу. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Учора столиця пережила справжнє турецьке «нашестя». Спочатку на поле стадіону «Динамо» вийшли молодіжні збірні України й Туреччини, які розіграли головний приз традиційного Меморіалу Ва­лерія Лобановського. А через дві години для перевірки сил у товариському матчі на тому ж газоні з’явилися й національні команди двох держав. Турки, котрих в Україні мешкає чимало, вже не раз показували, як вони вміють уболівати, тож нашим фанам треба було постаратися, аби створити гідну противагу.

Цьогорічний турнір пам’яті великого тренера промайнув за два дні. Тренери могли перевірити велике коло гравців, аби не виснажувати «основу» два дні поспіль.

У стартовому поєдинку українська й іранська «молодіжки» позавчора зустрілися на стадіоні «Борекс» у Бородянці Київської області. Із перших хвилин керманич «синьо–жовтих» Павло Яковенко випустив на поле переважно тих, хто не має достатньо ігрової практики на високому рівні.

Гра не вражала видовищністю — високими швидкостями чи великою кількістю гольо­вих моментів. Господарі відкрили рахунок після співпраці киян Морозюка, Ярмоленка й Зозулі, але перські хлопці швидко відігралися, реалізувавши 11–метровий. Численні заміни в другому таймі не додали злагодженості діям нашої команди. А долю протистояння вирішив штрафний у виконанні свіжоспеченого «металіста» Володимира Лисенка, котрому допоміг рикошет від «стінки».

Головним підсумком цієї зустрічі Павло Яковенко назвав позитивний результат — це означає, що його підопічні впоралися з поставленим завданням.

Ще двох півфіналістів, німців і турків, позавчора за межі столиці не вивозили, віддавши їм для вечірнього побачення стадіон «Динамо». Технічні «нащадки яничарів» здолали «бундестім», забезпечивши собі фінальне протистояння з господарями.

 

ТАБЛО

VII Міжнародний турнір пам’яті Валерія Лобановського

Півфінали. Туреччина — Німеччина — 3:1, Україна — Іран — 2:1 (Зозуля, 30; Лисенко, 83 — Хайсафі, 38 (пен.)).

Україна: Бойко, Фартушняк (Микицей, 56), Ракицький (Матвєєв, 64), Курилов, Селін (Родина, 72), Морозюк (Пашаєв, 56), Голодюк, Коноплянка (Федорчук, 64), Ярмоленко (Лисенко, 56), Зозуля (Чеснаков, 64), Васін (Касьян, 72).