НОВИНИ ПЛЮС

12.08.2009

Убивство БЮТівця в Донецьку

Блок Юлії Тимошенко заявляє про вбивство лідера організації ВО «Батьківщина» Калінінського району Донецька Тимура Дангадзе. За інформацією прес–секретаря БЮТ у Донецькій області Тамари Кириченко, «смерть настала в результаті вогнепального поранення в суботу. Інших обставин події ми не можемо зараз повідомити, тому що йде слідство». Представники Донецького міськуправління ГУ МВС від коментарів утримуються.

Мороз у президенти не піде

Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз не має наміру балотуватися на наступних виборах Президента й готовий підтримати кандидатуру комуніста Петра Симоненка. Про це повідомляє прес–служба СПУ з посиланням на інтерв’ю Мороза газеті «Ильичевец».

«Ми готові до висунення єдиного кандидата на президентських виборах від Компартії. Я ж свідомо відмовляюся від висунення своєї кандидатури — наперед відома трійка–четвірка призерів у президентській гонці. Я не хочу брати в цьому участь: критикувати їх, добиватися підтримки — усе це недоцільно. Набагато важливіше, щоб Соцпартія була представлена в парламенті», — сказав Олександр Мороз, який балотувався в президенти у 1994, 1999 і 2004 роках. Із його слів випливає, що в обмін на підтримку Симоненка на президентських виборах Компартія має погодитись взяти соціалістів до себе в блок на виборах до Верховної Ради.

Справа Ратушняка

Прокуратура Закарпаття порушила кримінальну справу за двома статтями Кримінального кодексу України — хуліганство і перевищення службових повноважень — щодо мера Ужгорода Сергія Ратушняка. Напередодні було скасовано постанову міліції про порушення кримінальної справи за фактом хуліганських дій, що стались 6 серпня між Ратушняком і агітаторкою руху «Фронт змін». Прокуратура не погодилася з юридичним визначенням міської міліції стосовно даного злочину, адже відома конкретна особа, яка вчинила хуліганський напад, — Ратушняк.

Слідчий Закарпатської обласної прокуратури не обирав міському голові будь–яку міру запобіжного заходу, оскільки вважає, що Ратушняк не перешкоджатиме розслідуванню справи та встановленню істини, повідомили УНІАН у прес–службі Генпрокуратури.

Посол США в Україні ще не визначений

МЗС України ще не отримувало запит на агреман щодо призначення нового посла США в Україні. Про це вчора на прес–конференції сказав т. в. о. міністра закордонних справ України Володимир Хандогій.