РАХУНКОВА ПАЛАТА

07.08.2009

4 мільярди

мобільних телефонів працюватимуть у світі до кінця цього року. З таким прогнозом виступила федеральна Спілка інформаційних технологій, телекомунікації та нових засобів зв’язку Німеччини. Найбільший приріст у сфері використання мобільних телефонів очікується в Індії: число користувачів «мобілками» збільшиться, ймовірно, до 457 мільйонів чоловік. У Бразилії ці показники становитимуть, відповідно, 172 мільйони, а в Китаї — 684 мільйони. Для порівняння, у 2008 році у світі налічувалося 3,9 мільярда підключених до систем зв’язку мобільників.

 

442 мільйони гривень

становлять збитки виробників азотних добрив за перше півріччя. Про це повідомив міністр промислової політики України Володимир Новицький. Так, обсяги виробництва азотних добрив за шість місяців цього року знизились на 23%, аміаку — на 44%. Ще у важчому становищі — виробники фосфорних добрив, які використали потужності своїх підприємств лише на 4%. Загалом скорочення надходження коштів до державного бюджету від цієї галузі сягає 65 мільйонів гривень.

 

2,7 мільйона осіб

відпочили впродовж січня–липня цього року у Криму. Втім, як ідеться в оперативних даних кримського Міністерства курортів і туризму, кількість відпочивальників скоротилась на 12,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Сьогодні в автономії працює 561 оздоровниця, а коефіцієнт заповнюваності оздоровчих закладів становить 86,1%.

 

90 відсотків дерев,

висаджених комунальними службами Києва, гинуть. Про це повідомив заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Києві Ігор Щербак. Він відзначив також бідність асортименту дерев у столиці. Найпоширенішими є липи, які ростуть на 39% площі міста, каштани — на 22%, тополі — 21% та клени, які займають 8% площі Києва.

 

2,8 мільйона разів

українці перетнули кордон із Польщею у першій половині року. Згідно зі статистичними даними польської прикордонної служби, це на 35% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас рух на польсько–українському кордоні в обох напрямках зменшився до 5,4 мільйона перетинів — у першу чергу за рахунок різкого зменшення в’їзду поляків в Україну..

 

631 гектар

лісів втратив Київ із 2000 року. Про це повідомив заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Києві Ігор Щербак. Причому якщо з 2000 по 2005 роки площа лісів у столиці зменшилась на 100 гектарів, то за останній рік Київ втратив 431 гектар лісу. За словами Ігоря Щербака, основна причина полягає в тому, що весь цей період користування землями лісового фонду в межах Києва здійснювалось без затверджених зовнішніх меж лісових господарств.

 

156 тисяч порушень

у телекомунікаційних мережах операторів виявив Український державний центр радіочастот у першому півріччі. 70,1 тисячі порушень зафіксовано в другому кварталі 2009 року. Як кажуть у центрі, в основному оператори зв’язку не дотримуються правил чинного законодавства у використанні телефонних номерів.

 

10,5 мільйона гектарів

обмолотили аграрії і зібрали 29,5 мільйона тонн зерна. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики України Роман Шмідт. За його словами, середня врожайність зернових становить 28,1 центнера з гектара. Вже намолочено понад 18 мільйонів тонн пшениці. Загалом обробити треба 13,2 мільйона гектарів зернових та зернобобових.

 

5,5 тисячі

гральних автоматів вилучила податкова міліція Державної податкової адміністрації під час операції «Курорт», яка проводилася на півдні України. Про це повідомив начальник головного управління податкової міліції ДПА України Геннадій Лісовий. Загалом під час операції правоохоронці виявили 441 факт незаконного проведення азартних ігор. Стосовно порушників складено 154 адміністративні протоколи, в органи внутрішніх справ направлено 137 матеріалів про порушення.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>