Смерть у снігах Приельбрусся

Смерть у снігах Приельбрусся

Фатальний збіг обставин: саме під час перебування у горах Кабардино–Балкарії туристичної групи із Запоріжжя, на льодовику Нігаржинський (3700 метрів над рівнем моря), сталося сходження снігової лавини. Якраз там, неподалік вершини Месіс–тау, тієї митті милувалися Кавказом наші співвітчизники. За повідомленням речника міністерства з питань над­звичайних ситуацій Росії по Кабардино–Балкарії Кантемира Давидова, один турист загинув на місці трагедії (лавина із льоду і снігу протягнула альпіністів щонайменше півтораста метрів), решта одержали травми, у тому числі четверо — важкі.

Цуплять ЦУМ

Цуплять ЦУМ

Учора офіційне видання Фонду Держмайна «Відомості приватизації» повідомило про продаж держпакета акцій ВАТ «Київський центральний універмаг» у розмірі майже 40 відсотків статутного фонду. Увесь статутний фонд становить 64 мільйони гривень.

Тернопіль тоне у відходах

Тернопіль тоне у відходах

На початку квітня цього року селяни вже перекривали дорогу до Малашівського сміттєзвалища, розташованого поруч із головним водозабором обласного центру, яке перевантажене і заборонене екологами для експлуатації ще 12 років тому. Тоді «блокаду» зняли у відповідь на обіцянки влади впорядкувати до 1 серпня навколишню територію, розпочати поетапну рекультивацію і, головне, нарешті визначитись із місцем нового сміттєзвалища. Але якщо з двома першими пунктами справа справді почала просуватися, то найголовніше так і залишилось невирішеним. Це й стало причиною нової «блокади», яка триває від суботи.

Покарати не можна гасати

Покарати не можна гасати

Трагедія сталася позавчора на пляжі, що функціонує на острові Хортиця неподалік колишньої бази відпочинку Запорізького алюмінієвого комбінату. Кілька десятків шанувальників засмаги звично приймали сонячні ванни, доки на пляж не в’їхав позашляховик BMW– 520. Хтось відскочив убік, а ось 17–річна дівчина навіть підвестися не встигла: важка іномарка «пройшлася» її тілом і пригальмувала тільки в Дніпрі.

Щоб не буксував «Шкільний автобус»

Щоб не буксував «Шкільний автобус»

Перспективи поглибленого реформування освітньої галузі, зміцнення соціальної бази й інфраструктури навчальних закладів і справедливого доступу найобдарованіших випускників шкіл до здобуття вищої освіти обговорили в Овідіопольському районі Одеської області керівники облуправлінь освіти і провідні фахівці Міністерства освіти та науки під головуванням Президента України, який у четвер відвідав Одещину з робочим візитом. Учасники наради мали змогу побувати у нещодавно відкритих гімназії та дошкільному закладі, де створено умови для здобуття якісної освіти дітей із сільських родин, причому будівництво цих закладів забезпечено главою Овідіопольської райдержадміністрації Наталією Чегодар без залучення коштів із куцого райбюджету — за активної співпраці з керівниками місцевих бізнес–структур.

Фортуна повернулася до Львівщини

Фортуна повернулася до Львівщини

«Вітаємо гравця з міста Кам’янка–Бузька, який виграв у 869–му розіграші «Супер–лото» 9 250 000 гривень!» — ідеться у повідомленні на офіційному сайті Української національної лотереї. Вітати справді є з чим — позавчора пізно ввечері мешканець Львівщини виграв ювілейний, 50–й джекпот УНЛ, ставши більш ніж доларовим мільйонером (в активі щасливчика — 9 250 000 грн.).

Замість Шварценеггера — коваль Вакула

Замість Шварценеггера — коваль Вакула

Якщо деякі подібні заходи (скажімо, традиційний «Чумацький шлях» у Кременчуці) цього року через економічну кризу довелося взагалі скасувати чи суттєво «звузити» у форматі, то оспіваному великим Миколою Гоголем Сорочинському ярмарку не страшний жоден форс–мажор. За традицією останніх років, розпочнеться він на 16–гектарному Жабокрицькому майдані у Великих Сорочинцях, що поблизу Миргорода, у середу, 19 серпня, і триватиме до неділі включно, тобто п’ять днів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Зарізяка» із «психушки»

«Зарізяка» із «психушки»

25–річна жінка разом зі своєю семирічною донькою поверталась увечері з крамниці. Нічого не підозрюючи, вони увійшли в темний прохід між двома багатоповерхівками на вулиці Будівельників, аж раптом на жінку з дівчинкою наскочив оскаженілий кремезний чолов’яга, у його руці блищало лезо ножа. Нелюд відразу завдав кілька ударів дитині, а згодом і шокованій матері.

Всі статті рубрики