Йосип шукає «третього»

05.08.2009

Об’єднання «За демократію і справедливість», яке створив Йосип Вінський після відставки з посади міністра транспорту та зв’язку, імовірно, підтримає на президентських виборах когось із молодих кандидатів. У інтерв’ю «5–му каналові» Вінський розповів, що сам не балотуватиметься на посаду Президента, бо «ключова місія будь–якого політика, який думає про Україну, — не висувати себе особисто, а працювати з іншими в об’єднавчому плані, щоб все–таки знайти альтернативу».

Екс–міністр каже, що підтримав би Арсенія Яценюка або Сергія Тигіпка. «Хотілося б, щоб вони домовилися між собою, щоб був хтось один з них. Це був би прояв позиції нових політиків. І тоді я навіть не замислювався б [кого підтримувати]», — зазначив Вінський.

Таким чином, колишній чільний діяч Соцпартії та Блоку Тимошенко почасти дав зрозуміти, на які політичні сили орієнтуватиметься надалі. Зараз об’єднання «За демократію і справедливість» обростає регіональними організаціями. У дітища Вінського є офіс на київській Оболоні і своя інтернет–сторінка. Серед засновників руху значаться чинні народні депутати (БЮТівці Геннадій Задирко, Володимир Каплієнко) та колишні власники мандатів — соціалісти Галина Гармаш, Микола Мельник, Євген Філіндаш.

Вінський також веде переговори про створення «Лівого центру». За словами екс–міністра, це утворення орієнтуватиметься на лівоцентристські цінності та підтримуватиме євроінтеграцію.