Вашингтон і Пекін: перезавантаження

Вашингтон і Пекін: перезавантаження

Президент США Барак Обама позавчора ввечері у Вашингтоні виступив із програмною промовою на відкритті американсько–китайського економічного і стратегічного саміту, який має визначити головні напрями можливого співробітництва між США та Китаєм у довготерміновій перспективі. Обама назвав американсько–китайські взаємини визначальними для формування глобальних відносин у ХХІ столітті. Америка покладає на Китай великі сподівання щодо подолання фінансово–економічної кризи, оскільки китайські інвестиції у світову економіку можуть послабити наслідки економічного спаду та суттєво скоротити період рецесії. Обама також зазначив, що Китай не лише забезпечує значну частину світового імпорту, але одночасно є велетенським потенційним споживацьким ринком для товарів з усього світу, передусім зі США.

Щоб Майклові не боліло...

Щоб Майклові не боліло...

Особистий лікар Майкла Джексона наказав уколоти своєму пацієнту сильнодіючий знеболювальний препарат, який, вважає поліція, і став причиною смерті «короля поп–музики», повідомив учора телеканал Сі–Ен–Ен із посиланням на інформацію зі слідчих джерел. Доктор Конрад Мюррей опинився в центрі слідства відразу після смерті Джексона. В особливо неприємному контексті його ім’я стали згадувати за кілька днів потому — коли було виявлено у квартирі померлого пляшечки із «пропофолом» — сильним знеболюючим. Речник доктора Мюррея і команда його правників відмовилися коментувати повідомлення телеканалу, як і речник департаменту поліції Лос–Анджелеса.

Плачте, вбивці котиків!

Плачте, вбивці котиків!

Заборону на продаж на території ЄС виробів із морських котиків спочатку проголосував Європарламент, а позавчора затвердила Єврокомісія. Керівник комісії з сільського господарства Європарламенту Януш Войцеховський повідомив в інтерв’ю Польському телебаченню: «Це не кінець боротьби за права тварин. Упродовж цієї каденції Європарламенту будуть запроваджені чергові регуляторні акти». Євросоюз запроваджує повну заборону не лише на хутро котиків, а й також на використання їхніх органів, м’яса та жиру, який використовують у виробництві косметики та ліків. Зроблено лише один виняток: на ринок ЄС можуть потрапити продукти з котиків, упольованих традиційними методами народами Далекої Півночі.

Мама «подарувала» паразита

Мама «подарувала» паразита

Перший випадок у світі — у Таїланді в новонародженої дитини медики виявили вірус «свинячого грипу», який передався немовляті ще в утробі матері. Дитина, в якої діагностовано це захворювання, народилася семимісячною за допомогою кесаревого розтину.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики