ЦИТАТИ ТИЖНЯ

24.07.2009

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про коаліцію і ситуацію в парламенті:

— Кажуть, немає коаліції. Це й коню зрозуміло, що коаліції немає. Але у мене виникає питання: якщо немає, то ви запропонуйте. Чому я повинен підкладати руки, витримувати цю критику? Запропонуйте, дайте свою про­гра­му.

(«5–й канал»)

 

Геннадій Москаль,
народний депутат від «НУНС»
— про арешт Олексія Пукача:

— Так він і не ховався ніколи, його просто ніхто не шукав! Я підіймав це питання, ніхто не реагував. А тепер нехай СБУ цих свиней, корів і курей [які були на господарстві в генерала Пукача у селі] забирає й прикріплює до справи як речові докази. У Пукача маса паспортів, він працював у такій службі, де покладені документи прикриття. Так, зрештою, бачачи, що його ніхто не шукає, він спокійно собі жив на природі, їв усе свіже, пас корів, і «забив» на тих, хто його шукав.

(Інтернет–видання «Форум»)

 

Віктор Янукович,
голова Партії регіонів
— про підкуп виборців:

— Ми отримали інформацію, які плануються гроші, щоб купувати голоси: від 100 гривень до 100 доларів за голос. Політичні опоненти думають, як вкрасти і обдурити людей, а не як займатися виробництвом, охороною здоров’я, думати про людей, підвищувати зарплати та пенсії. Готуйтеся, відкривайте кишені. Продавайте свою душу дияволу.

(УНІАН)

 

Петро Симоненко,
голова Комуністичної партії
— про те, чи є в Україні свобода:

— Якщо казати про свободу вибору, то вона обмежена: право на працю і свобода вибору не вирішені. Офіційно в нас мільйон безробітних, не враховуючи заробітчан. Якщо говорити про свободу слова, то ця свобода — лише для вибраних. Свобода виражається на такому, дещо грубому, прикладі: є будка, собака на ланцюгу й миска, при цьому миску відсунули на два метри, а ланцюг — лише на метр. Гавкай скільки завгодно, а реалізувати своє право в повному обсязі не можеш.

(з інтернет–чату на сайті «Кореспондент»)

  

Джозеф Байден,
віце–президент США
— про те, що написав би Тарас Шевченко, якби жив зараз:

— Знову ж таки, якщо б поет Шевченко був сьогодні тут, то що б він написав про цей момент? Я переконаний, він би прославляв відкритість, плюралізм, свободу преси, що є взірцем для ваших сусідів. Я впевнений, що він би пишався животворним громадянським суспільством України, вашими виборами. Але він також хотів би знати, чому влада не демонструє політичну зрілість, як її люди? Чому є розкол у спілкуванні між лідерами до такої міри, що політичні суперечки заважають прогресу, особливо у складні економічні часи?

(УНІАН)